• Pregleda: 3776

Bokseri Spartaka osvojili važne bodove u Boxing One ligi

U maloj sali Hale sportova sinoć je održano drugo kolo Boxing One lige u kojem su se sastali domaći Spartak i ekipa KSI iz Budimpešte. Posle velikog broja odličnih borbi uspešniji je bio domaći klub koji je pobedio sa 15:6 i tako oduševio veliki broj prisutnih gledalaca.
Bokseri Spartaka osvojili važne bodove u Boxing One ligi

Takmičari Bokserskog kluba "Spartak" ugostili su sinoć u okviru 2. kola Boxing One lige ekipu KSI iz Budimpešte i posle velikog broja odličnih borbi na obe strane pobedili ukupnim rezultatom 15:6. Ovom pobedom BK "Spartak" osvojio je 5 bodova.

U konkurenciji mladih boksovali su Milan Osadkovski, koji je poražen, i Florian Sabo i Aleksa Gligorić koji su ostvarili pobede. Florian Sabo je boksovao u velter kategoriji, i bukvalno je pregazio gosta iz Mađarske.

U konkurenciji elite viđeno je šest mečeva. Nenad Dimitrijević je ostvario pobedu u svom debi meču u lakoj kategoriji. Mladi Nikola Zbućnović je poražen na poene, ali je očito imao najtežeg protivnika jer je on bio džoker mađarske ekipe.

Jednu od najboljih partija sinoć pružio je Ivan Popović, gost iz BK Živorad Rajšić Rajša, zatim je Denis Memetović, koji je bio džoker Subotičana, posao završio već u prvoj rundi.

Vanja Bačić je boksovao nerešeno, ali nikome u hali nije bilo jasno koji meč su sudije gledale. I na kraju, šlag na tortu za ubedljivu pobedu domaćina stavio je iskusni Goran Despotović jednoglasnom odlukom sudija.

Naredno kolo na programu je krajem januara naredne godine.

Treneri BK "Spartak" su bili Tomislav Antelj, Petar Đurović, Peter Kemiveš i Marko Tubić, dok su goste vodili Balzsay Károly, Torteli Ferenc i Berki Ferenc.

Najveći utisak sinoćnjeg meča ipak je pomalo iznenađujuće veliki broj posetilaca u maloj sali Hale sportova, a subotička publika mogla je da uživa u kvalitetnim borbama srpskog i mađarskog kluba.

SPARTAK Subotica - KSI Budimpešta 15:6

Rezultati pojedinačnih mečeva:
(kategorija, domaći takmičar, rezultata u meču, gostujući takmičar, odluka)

Mladi

  • 60kg, Milan Osadkovksi (0-2) Szakács Alex / 1:3
  • 69kg, Florian Szabo (2-0) Ferenc Berki / 3:1
  • 56kg, Aleksa Gligorić (2-0) Laska Tamás / 2:1

Seniori

  • 60kg, Nenad Dimitrijović (2-0) Zoltan Szilágyi / 3:1
  • 64kg, Nikola Žbunović (0-3) András Vadász JOKER / 1:3
  • 69kg, Ivan Popović (2-0) Krisztian Korom / 4:0
  • 75kg, Denis Memetović JOKER (4-0) Egedi Renato (TKO, tehnički nokaut u prvoj rundi)
  • 64kg, Vanja Bačić (1-1) Zoltan Szirtes / 2:2
  • 91kg, Goran Despotović (2-0) Jozsef Zsigmond / 3:1

Kretanje rezultata po mečevima: 0:2, 2:2, 4:2, 6:2, 6:5, 8:4, 12:5, 13:6 i  konačnih 15:6 za Spartak.

Uskoro više detalja i fotografija sa sinoćnjeg meča.

Izvor: Subotica.com / Autor: Goran Todorov

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.