Komentara: 1
Pregleda: 2546

Boks: Nastavljena bokserska takmičenja, Gligorić briljirao protiv učesnika OI u Tokiju

30.06.2020. u 11:37h
Izvor: Subotica.com
Proteklog vikend u Somboru je održano 2. kolo Regionalne lige Vojvodine u boksu, kao i 1. Memorijalni turnir "Miroslav Gucunja". Učešće su uzeli i takmičari Spartaka. Zapaženi nastup u Superligi Srbiji ostvario je i Subotičanin Veljko Gligorić, savladavši Bugarina koji već ima overenu vizu za Olimpijske igra u Tokiju.
Boks: Nastavljena bokserska takmičenja, Gligorić briljirao protiv učesnika OI u Tokiju
Foto: Arhiva (2017)

Turnirom u Somboru nastavljeno je takmičenje u boksu, koje je silom prilika prekinuto zbog vanrednog stanja i tadašnje nepovoljne epidemiološke situacije.

Mlađe kategorije boksera prvo su nastupili u okviru 2. kola Regionalne lige Vojvodine, a nešto kasnije na Memorijalnom turniru „Miroslav Gucunja“, koji se održao u znak sećanja an Somborca koji je izgubio život na Košarama. Na turniru su nastupali i takmičari Spartaka .

Od mlađih boraca zapažene rezultate ostvarili su pioniri Strahinja i Relja Radovanović, omladinac Mišel Mesaroš i junior Vuk Knežević. Sva četiri takmičara Spartaka zabeležili su pobede. Ekipu su vodili treneri Tomislav ANtelj i Denis Memetović.

Kao uvertira pred zvanični deo turnira održan je javni sparing, na kojem su takođe učešće uzeli mladi Subotičani.

Za vikend je održana i Boks superliga Srbije. Bokser Veljko Gligorić, koji je ponikao u subotičkom Spartaku, a danas boksuje na dvojnu licencu za beogradski Radnički, savladao je u pero lakoj kategoriji (do 57 kilograma) bugarina Darislava Vasileva (BK "Naissus" Niš) sa 3:0. Da pobeda bude slađa važno je istaći da je bugarski reprezentativac već obezbedio učešće na predstoećem olimpijskom turniru u Tokiju.

Polufinalni mečevi završeni su pobedama "Loznice" protiv "Metalca" u Valjevu (10:4), dok je identičnim rezultatom Radnički na svom terenu savladao "Naissus". Revanš mečevi zakazani su za 2. jul kada će Loznica ugostiti Metalac, odnosno 4. jul kada će Nišlije dočekati Beograđane.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 9 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2546
Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.