Komentara: 4
Pregleda: 1992

Boks: Marko Pižurica osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj

21.04.2022. u 15:39h
Izvor: Subotica.com
Marko Pižurica, bokser Spartaka u dresu reprezentacije Srbije na omladinskom prvenstvu Evrope u Bugarskoj okitio se bronzom. Subotičanin je zaustavljen u polufinalu i za malo mu je izmakla srebrna medalja i prilika da se bori za najsjajnije odličje.
Boks: Marko Pižurica osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj

Naš sugrađanin, u dresu nacionalnog tima, okitio se bronzom u kategoriji do 80 kilograma na Prvenstvu Starog kontinenta koje se održavalo od 11. do 21. aprila u Sofiji. Pižurica je u polufinalu poražen na poene 5:0 od Hamleta Adamjana iz Jermenije.

Do bronzane medalje Marko je stigao sa dve pobede. Prvo je savladao Norvežanina Denisa Dahal Boe sa 5:0, a potom identičnim rezultatom Poljaka Davida Kručkovskog i obezbedio polufinalni meč i priliku da se bori za srebro, ali je sreća bila na strani protivnika.

Boks: Marko Pižurica osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu u Bugarskoj

Na takmičenju je učestvovalo preko 400 takmičara iz 40 zemalja, a Srbija je nastupila sa 9 predstavnika među kojima je bio i naš sugrađanin. Reprezentacija Srbije je osvojila  ukupno četiri medalje, dve u muškoj i dve u ženskoj konkurenciji.

Bokserski savez Srbije nagradiće novčano osvajače medalja sa Evropskog prvenstva u Sofiji, te će tako za bronzanu medalju dobiti 1.000 EUR u dinarskoj protivrednosti, za srebro 1.500 i za zlato 2.000 evra. Osvajaci medalja dobijaće i stipendiju u iznosu od 50.000 dinara mesečno do kraja 2022. godine.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 godine i 1 nedelju
Komentara: 4
Pregleda: 1992

Povezana vest

Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.