Komentara: 18
Pregleda: 5810
Foto

Boks je plemenita veština koja jača karakter

30.01.2019. u 16:41h
Izvor: Subotica.com
Subotički bokseri dobili su donaciju nacionalnog bokserskog saveza, a kako bi doprineli promociji svog sporta danas su priredili javni čas ove plemenite veštine, kojem je prisustvovao i Nenad Borovčanin, nekadašnji profesionalni bokser, danas čelnik BSS-a.
Boks je plemenita veština koja jača karakter

Bokserski klub "Spartak" održao je danas javni čas boksa u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj". Takmičari subotičkog kluba, predvođeni trenerom Tomislavom Anteljom, demonstrali su deci neke od najčešćih udaraca i kretnji u ovoj drevnoj borilačkoj veštini.

- Subotica voli boks, Savez voli Suboticu i to je današnja poseta predsednika nacionalnog saveza još jednom pokazala. Promocijom boksa želimo da animiramo decu da počnu da se bave ovim sportom koji sa sobom nosi dosta pozitivnih stvari - rekao je Antelj - Pozvao bi svu decu koju interesuje boks da dođu na naš trening pa se onda odluče da li će nastaviti dalje.

Boks je plemenita veština koja jača karakter

Demonstraciji boksa prisustvovao je i Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije, koji je i sam svojevremeno bio veliki šampion u ovom sportu. Borovčanin je upravo u Subotici započeo promociju projekta "Olimpijska škola boksa".

- Bavljenje boksom je poptuno besplatno, decu će sačekati vrhunski treneri, a mi ćemo se truditi maksimalno da pomažemo da oni treniraju u što boljim uslovima - rekao je Borovčanin - Subotica je iznjedrila brojne šampione u boksu i verujemo da će se ta tradicija nastaviti. Nama nije cilj da svako dete koje uđe u svet boksa da mora da postavne šampion, ali očekujemo da postane bolji čovek, da bude snažnijeg karaktera i da nauči da se suočava sa svakodnevnim problemima kakve život nosi.

Boks je plemenita veština koja jača karakter

NACIONALNI BOKSERSKI CENTAR AFIRMISAĆE BOKS U SRBIJI

Borovčanin je izrazio zadovoljstvo što se u bokserski sport ulaže sve više, uslovi za treniranje su sve bolji, a postoji i sve veće interesovanje mladih. Тome će, smatra, svakako doprineti i izgradnja nacionalnog bokserskog centra, koji je najavljen za 2020. godinu.

- Imamo odličnu saradnju sa ruskim bokserskim savezom, a najnovija informacija, koja nas je veoma obradovala, je ta da je prilikom nedavne posete predsednika Rusije Vladimira Putina i delegacije iz Rusije, dogovoreno da nam Rusi pomognu u izgradnji nacionalnog bokserskog centra  - istakao je Borovčanin - Za sada tražimo idealnu lokaciju, nadam se da će prvi radovi krenuti još tokom ove godine, a završetak očekujemo do kraja 2020. godine. Uz sve napore koje čine bokserski radnici očekujem da ćemo u narednih nekoliko godina biti evropska pa i svetska velesila u boksu.

Boks je plemenita veština koja jača karakter

U promociji sporta važna je podrška i lokalnih samouprava, a u tome je, kaže Borovčanin, Subotica pokazala visok nivo razumevanja i čini mnogo za sam boks.

Ispred Grada Subotice na poseti prvog čoveka Bokserskog saveza Srbije i donacije koja je stigla za subotičke boksere zahvalila se Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

- Zahvaljujem se predsedniku Bokserskog saveza Srbije što je lično došao da promoviše boks u Subotici. Smatram da je to jedan od najboljih načina da se deca i njihovi roditelji upoznaju, da deca ne budu na ulicama nego da se bave sportom, da nastavnici prepoznaju njihove želje, a nama kao lokalnoj samoupravi želja je da poboljšamo uslove rada dece u školama, uopšte sportskim klubovima i da im na taj način pomognemo da deca budu to zdravija, ali i da jačaju svoj karakter. - rekla je Stevanović

Boks je plemenita veština koja jača karakter

DONACIJA DŽAKOVA, RUKAVICA, FOKUSERA, ZAŠTINE OPREME...

Sportski rekviziti koje koriste bokseri na treninzima uručeni su zvanično u sali gde svakdnevno treniraju, na prvom spratu Hale sportova. Tom prilikom Borovčanin je uručio Antelju plaketu BSS-a za doprinose razvoju omladinskog boksa.

Bokserski klub "Spartak" pozvao je svu zainteresovanu decu koja žele da se oprobaju u boksu da dođu na neki od treninga, pa onda odluče da li je to sport za njih. Treninzi su besplatni, oprema je obezbeđena, održavaju se svaki dan u terminima od 18 i 20 časova u trening sali u Hali sportova.

Boks je plemenita veština koja jača karakter

Boks je plemenita veština koja jača karakter

Izvor: Subotica.com

Donacija Bokserskog saveza Srbije Bokserskom klubu "Spartak"

Donacija Bokserskog saveza Srbije Bokserskom klubu "Spartak" Donacija Bokserskog saveza Srbije Bokserskom klubu "Spartak" Donacija Bokserskog saveza Srbije Bokserskom klubu "Spartak" Donacija Bokserskog saveza Srbije Bokserskom klubu "Spartak" Donacija Bokserskog saveza Srbije Bokserskom klubu "Spartak" Donacija Bokserskog saveza Srbije Bokserskom klubu "Spartak" Donacija Bokserskog saveza Srbije Bokserskom klubu "Spartak" Donacija Bokserskog saveza Srbije Bokserskom klubu "Spartak"
Pogledaj ostale fotografije

Čas boksa za decu

Čas boksa za decu Čas boksa za decu Čas boksa za decu Čas boksa za decu Čas boksa za decu Čas boksa za decu Čas boksa za decu Čas boksa za decu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 5810
Povezane teme

boks

bokserski klub spartak

tomislav antelj

boks klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.