Komentara: 7
Pregleda: 5145

"Bojana Stamenov bend" povodom Dana Grada nastupa u dvorištu Sinagoge

28.08.2023. u 11:51h
Izvor: Subotica.com
Bojana Stamenov, koja se nedavno doselila u Suboticu, nastupiće zajedno sa svojim bendom u dvorištu Sinagoge u okviru programa proslave Dana Grada. Koncert "Blues in the Park" održaće se 30. avgusta u dvorištu Sinagoge, sa početkom u 20.30 časova.
"Bojana Stamenov bend" povodom Dana Grada nastupa u dvorištu Sinagoge

"Bojana Stamenov bend" nastao je pre dve godine, kako Bojana kaže, u dvorištu porodične kuće Bunford u Subotici. Rodio se iz želje umetnika da imaju bend koji će svirati bluz. I eto ga, od ideje do realizacije, dve godine kasnije, u našem gradu imaćete priliku da uživate u muzici koju stvara ovaj bend.

- Naša želja je da nas čuju kako ovde tako i šire, u inostranstvu, da nastupamo po raznim festivalima, da se bavimo našom, autorskom muzikom. Na koncertu će biti naša autorska muzika, ali će biti i "kavera" jer ljudi generalno vole da čuju kad pevam Aretu Frenklin, bluz standard - kaže Bojana Stamenov, objašnjavajući potom kako je nastao ovaj bluz bend - Došli smo do zaključka da me svi predstavljaju kao pop, soul, džez, fank pevačicu, a ja sam zapravo bluz izvođač. U mojoj kući se uvek slušao bluz, samo sam ja kao tinejdžerka želela da pobegnem od bluza. Ali, kao da sam obišla krug oko sunca, i shvatila da mi je tu najkomforniji osećaj. I eto, napravismo mi bluz bend. U tom trenutku nismo imali nijednu našu autorsku pesmu, međutim od pre dve godine do sada imamo ceo album gotov, i sada treba polako da ulazimo u studio i da snimamo pesme.

"Bojana Stamenov bend" povodom Dana Grada nastupa u dvorištu SinagogeČlanovi benda su Dušan Milivojević, gitarista, koji radi i na muzici, zatim Gabor Bunford, saksofonista, Armand Mesaroš, bas-gitara, Goran Evetović, bubnjar i Bojana Stamenov, vokal i tekstopisac. 

Na albumu prvencu Bojana potpisuje tekstove, za koje je inspiraciju pronalazila svuka oko sebe, a vetar u leđa bila joj je podrška ostalih članova benda koji su je ohrabrivali da stvara. 

- Šta god mi je bilo u trenutku, neki momenat kada mi dođe nalet enke emocije, ja to stavim na papir. Nikad nisam imala podršku tog tipa - "Piši, piši, nemoguće da si toliko pesama otpevala a da ne znaš da napišeš tekst". Podržavaju me da pišem, dali su mi slobodu. Ima pesama čiji tekst nije kompikovan, ali sam na jednostavan način rekla to što hoću. Jednostavno, ovde imam vremena i mogućnosti da se posvetim onome što volim i što želim da radim - zaključuje Bojana. 

"Bojana Stamenov bend" povodom Dana Grada nastupa u dvorištu SinagogeBojana je nakon učešća u trećoj sezoni nacionalne emisije "Ja imam talenat" započela saradnju sa talentovanim muzičarima, počela studijske angažmane i da nastupa na bluz festivalima i muzičkim događajima širom zemlje, a 2015. godine predstavljala je Srbiju na Pesmi Evrovizije. 

- Ona je pozanata kao srpska Areta Frenklin, jedan od najtalentovanijih vokala na našoj muzičkoj sceni. Od ranog detinjstva je počela da nastupa, očaravajući publiku raskošnom vokalnom interpretacijom bluza, fanka i soula na brojnim koncetima i gostovanjima - navode organizatori koncerta.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 meseci i 2 nedelje
Komentara: 7
Pregleda: 5145

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

Armand Mesaroš

dan grada

subotička sinagoga

gabor bunford

goran evetović

bojana stamenov

bojana stamenov bend

dušan milivojević

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.