• Pregleda: 1073

Bogat sportski vikend mladih vaterpolista Spartak-Prozivke

Proteklog vikenda mladi vaterpolisti Spartak-Prozivke su imali bogat sadržaj, nastupili su na Kupu Vojvodine u Novom Sadu u starosnim kategorijama 2002., 2003. i 2004. i mlađi.
Bogat sportski vikend mladih vaterpolista Spartak-Prozivke

Igrači rođeni 2003. su u Novom Sadu odigrali prvu utakmicu u prvom kolu Kupa Vojvodine i savladali Polet iz Sombora rezultatom 12:5. Za Spartak-Prozivku su igrali:  Srdić S., Golušin M., Višnić S., Nedeljković M., Krnajski Bjelovljev V., Dulić V., Mlinar M., Jarić B., Kokai S., Karavezić I., Bešić D., Konatar A., Liptak B., Kozlina A., Kovačić L. Trener Will Ludwig

Igrači rođeni 2002. su takođe zabeležile dve pobede, protiv Poleta 27:2 i protiv gradskog rivala Spartaka sa 6:17. Na ovom turniru nastupili su sledeći takmičari: Todić O., Sabo Batanč B., Konatar A., Ivković L., Varkulja V., Pinter A., Tonković M., Saulić A., Kokai S., Bedić U., Stojanović M., Dukić A., Zeljković, Perez De Guzman N., Stojanović J., Trener Videc Dražen.

Za ovu generaciju je ostala još jedna utakmica u Kupu Vojvodine pred polufinale. Sledeće takmičenje je već sledeći vikend u Mađarskoj u Solnoku, gde otvaraju novu sezonu u mađarskoj područnoj Ligi (Srbija, Mađarska, Rumunija)

Igrači rođeni 2004 i mlađi su takođe otvorili Kup takmičenje u Novom Sadu. Izgubili su od domaćina Vojvodine rezultatom 18:1. Igrali su: Šorš D., Lukić U., Perović U., Krmpotić M., Ivanović M., Janjić M., Crnković A., Mlinar M., Takač N., Perez De Guzman A., Kovačević N., Mirović S., Saulić A. Trener Will Ludwig

Važno je napomenuti da su u ovoj kategoriji deca rođeni  2004. i 2005. odigrali svoju prvu utakmicu. Vaterpolo Klub Spartak-Prozivka je nastupio u mešovitom sastavu sa dečacima i devojčicom u nadi boljeg odziva za dalje omasovljavanje u sferi ženskog vaterpola, iako je još jedino grad Subotica skeptična ili nedovoljno informisana po pitanju odziva devojčica u svet vaterpola, premda postoje vrhunski uslovi na nivou države.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

1
VK Spartak Odgovori
Autoru teksta bih naglasio da je Vaterpolo klub Prozivka ovom prilikom igrala protiv originalnog Vaterpolo kluba Spartak. Ako nije znao da je ovaj klub iz Subotice i osnovan je 1945. godine. Da je isti na prošlom regionalnom takmičenju zavšio na drugom mestu odmah iza Prozivke a na prvenstvu Vojvodine za nijansu izmaklo polufinale. Naglasio bih još da je veći deo igrača kluba sa Prozivke poniklo u ovom klubu pre 3-4 godine a igrači VK Spartak njih najveći deo (igrači rodjeni 2003 i mladji) na okupu je nešto više od godinu dana. Pored toga VK Spartak igra i igrao je gore pomenutu utakmicu sa mešovitom ekipom (sa devojčicama koje Prozivka nema).
Mislim da bi bilo korektno da ako postoji u našem gradu dva kluba da nekada spomenete i ovaj drugi koje takodje vredno radi.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.