Komentara: 2
Pregleda: 2936

Bogat muzički program 17. Summer3p festivala

14.07.2019. u 13:30h
Izvor: Subotica.com
Muzički program 17. Summer3p festivala, koji se održava od 26. do 28. jula na Muškom štrandu kraj Palićkog jezera, ove godine je posebno zanimljiv jer posetioce očekuje nastup legendarnog Jamesa Lavella, ali i mladih zvezda elektro scene kao što je Matt Sassari, uz nezaobilaznu podršku lokalnih DJ-eva.
Bogat muzički program 17. Summer3p festivala

Čuveni producent, DJ i muzičar, osnivač kultne i veoma uticajne izdavačke kuće Mo'Wax, James Lavelle, nastupiće 26. jula kao najveća zvezda Summer3p festivala, a dan ranije biće organizovana projekcija dokumentarnog filma "The Man From The Mo'Wax" u okviru Festivala evropskog filma Palić u bioskopu Abazija, upravo o životu i radu Lavella.

Iste večeri nastupiće jedan od najznačajnijih mađarskih DJ-eva, Dávid Szabó aka Davko. Već 13 godina na sceni, sa najpoznatijim mađarskim DJ-em Petereom Maktom deo je kolektiva Truesound, a lokalna podrška prvog festivalskog dana biće i Chrono aka Daltonist i Migazz.

Bogat muzički program 17. Summer3p festivala

Bogat muzički program 17. Summer3p festivala

U subotu, 27. jula, cenjeni francuski DJ Matt Sassari predstaviće svoju atraktivnu viziju techna i tech-housea. Matt je veoma rano počeo da se bavi produkcijom, a prema sopstvenim rečima, na njega su najviše uticali Daft Punk, Dense & Pika i Paul Kalkbrenner. Nakon Matta, nastupiće Nick Reverse, italijanski DJ sa australijskom adresom, osnivač brenda WeLove, izdavačke kuće, agencije i serijala uspešnih žurki. Iste večeri nastupiće kao lokalna podrška Ascaloon i Hansol b2b No Else.

U smiraj Porodičnog dana u nedelju, 28. jula, zabavu čitavoj porodici prirediće domaći DJ-evi Andy Dee i Neomodern, a uvod će napraviti kamerni ansambl Guarden Quartet iz Subotice.

Bogat muzički program 17. Summer3p festivala

Bogat muzički program 17. Summer3p festivala

Summer3p festival održava se od 2003. godine na Termalnim bazenima i Muškom štrandu kraj jezera Palić. Festival sa ponosom nosi EFFE etiketu za 2017/2018. godinu i pripada grupi najboljih evropskih festivala u svojoj kategoriji. Festival je 2015. godine dobio priznanje za izuzetan doprinos razvoju turizma na Paliću, a od 2010. je uvršten u zvaničnu turističku ponudu Grada Subotice, Vojvodine i Republike Srbije.

Bogat muzički program 17. Summer3p festivala

O uspehu i kvalitetu Summer3p festivala takođe govori u prilog i to da ga je 2012. godine ugledni engleski časopis "The Guardian" uvrstio među osam evropskih festivala koji se održavaju na najatraktivnijim lokacijama.

Summer3p festival podržavaju Grad Subotica, AP Vojvodina, Kancelarija za mlade Subotica i Fondacija "Danilo Kiš".

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 9 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 2936
Povezane teme

summer3p

program summer3p

summer3p festival na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.