Komentara: 5
Pregleda: 8144

Bodi bilding: Igor Šikora izborio nastup na Evropskom prvenstvu u Španiji

29.04.2019. u 11:47h > 18:08
Izvor: Subotica.com
Subotičanin Igor Šikora, osvajanjem šampionskog pehara takmičenja "Serbia Open", u jakoj konkurenciji, izborio je nastup za reprezentaciju Srbije na šampionatu starog kontinenta koji se održava u prvoj nedelji maja u Španiji.
Bodi bilding: Igor Šikora izborio nastup na Evropskom prvenstvu u Španiji

Pretprošlog vikenda u Beogradu održano je tradicionalno takmičenje  u bodibildingu i fitnesu "Serbia Open", jedno od najjačih na ovim prostorima, gde su učestvovali takmičari sa čitavog Balkana.

Među takmičarima koji su uzeli učešće bio je i Igor Šikora (1993). Nakon prošlogodišnje pobede na ovom takmičenju i srebrne medalje sa reprezentacijom na Balkanskom prvenstvu u Rumuniji, ove godine Igor je ponovio uspeh i osvojio zlatnu medalju na "Serbia Open" u kategoriji "Classic physique" i time izborio plasman i poziv selektora Srbije na Evropsko prvenstvo koje se održava u Španiji (Santa Susanna) od 1. do 6. maja.

- Moram napomenuti da na ovaj rang takmičenja idu tri do pet takmičara iz Srbije koje je isključivo izabrao selektor i da je ovo jedino zvanično prvenstvo Evrope u ovom sportu. - kaže za naš sajt Igor Šikora  - Ovo je za mene najveći uspeh u karijeri i o učešću na tom takmičenju sam sanjao od malih nogu.

Bodi bilding: Igor Šikora izborio nastup na Evropskom prvenstvu u Španiji

Šikora ističe da je veoma motivisan za takmičenje koje počinje za par dana, i da će dati sve od sebe da što bolje predstavi svoju državu i grad,

- Vrlo sam motivisan, daću svoj maksimum, ali važno je da kažem da iako sam maksimalno fokusiran, na takmičenje odlazim rasterećen, bez pritiska, jer sam svestan da se retko kome ukaže prilika učešća na ovoj velikoj sportskoj smotri. - dodaje Šikora

Dvadesetsedmogodišnji Subotičanin je član bodibilding i fitnes kluba iz Vrbasa, kako kaže zato što u našem gradu ne postoji bodibilding klub koji je deo nacionalnog saveza. U Subotici radi kao fitnes trener,a takmičar u ovom sportu je od 2010. godine i od tada ostvaruje brojne zapažene rezultate među kojima su titule MR Univerzuma fitness, višestuki šampion Serbia Open-a, Vojvodine, a beleže se i međunarodni nastupi - titula na Hungary Open i srebro na Evropskom prvenstvu.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 11 meseci
Komentara: 5
Pregleda: 8144
Povezane teme

bodibilding

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.