Komentara: 11
Pregleda: 3768

Blokirani putevi po Vojvodini i Šumadiji

30.03.2012. u 17:11h
Izvor: RTV Yueco
Blokirani putevi po Vojvodini i Šumadiji

Poljoprivrednici i dalje protestuju jer su nezadovoljni novim načinom subvencionisanja ratarske proizvodnje po prinosu, a ne po obradivoj površini, koji po njihovom mišljenju favorizuje prerađivačku industriju, na štetu poljoprivrednih proizvođača. U blokadi su stari put Subotica-Novi Sad kod Rimskih šančeva, Novi Sad-Temerin na Temerinskoj petlji, Pančevo-Kovačica, mostovi kod Titela i Žablja i Čente, prilazi Inđiji, Staroj Pazovi, Novoj Pazovi i Opovu. Tokom jučerašnjih pregovora u Beogradu sa ministrom poljoprivrede Dušanom Petrovićem nije postignut dogovor o promeni spornih uredbi o subvencionisanju po ostvarenom prinosu žitarica, industrijskog bilja, krompira i duvana, a prema rečima organizatora protesta, sve više poljoprivrednika se priključuje kolegama.

Član organizacionog odbora protesta poljoprivrednika Miroslav Ivković izjavio je da su blokirani mnogi putevi u Vojvodini, jer policija ne dozvoljava poljoprivrednicima da se kreću traktorima. Ivković je rekao da su od noćas u blokadi stari put Subotica-Novi Sad kod Rimskih šančeva, Novi Sad-Temerin na Temerinskoj petlji, Pančevo-Kovačica, mostovi kod Titela i Žablja i Čente, prilazi Inđiji, Staroj Pazovi, Novoj Pazovi i Opovu i još neki manji putni pravci. Prema poslednjim informacijama, blokiran je i magistralni put ka Kragujevcu kod skretanja za Aranđelovac. On se izvinio svim građanima zbog novonastale situacije i rekao da do blokada puteva ne bi ni došlo da se policija nije isprečila pred oko 4.000 poljoprivrednika na traktorima na putu za Beograd.

Na jučerašnjoj sednici vlade, inače, nije bilo reči o protestu poljoprivrednika iz Vojvodine, a direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović podsetio je da je vlada prekjuče usvojila podsticajne mere za poljoprivredu i da stoga nema razloga za protest.

U međuvremenu, predstavnici Organizacionog odbora protesta medijima su prosledili pismo koje je upućeno ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću i ministarki pravde Snežani Malović u kojem, između ostalog navode razloge protestne vožnje i tvrde da im je, iako su ispoštovali sve saobraćajne propise, kao građanima nižeg reda, onemogućeno slobodno kretanje. Poljoprivrednici mole nadležne da se obrate u javnosti i obrazlože zašto im je to pravo uskraćeno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 3 nedelje
Komentara: 11
Pregleda: 3768
Povezane teme

blokada poljoprivrednika

blokada traktorima

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.