Komentara: 10
Pregleda: 5806

Blokiran stari Beogradski i Čantavirski put

31.05.2011. u 19:16h
Izvor: RTV Yueco
Blokiran stari Beogradski i Čantavirski put

Oko 15 časova nezadovoljni subotički poljoprivrednici, kojima je onemogućeno da odu na protest u Beograd, sa nekoliko desetina traktora blokirali su stari Beogradski put na izlazu iz Aleksandrova i Čantavirski put kod Autoputa. Policija je prisutna, ali u trenutku blokade i pre toga nije bilo incidenata. Blokirani su putevi širom Vojvodine, pregovori između ministarstva i poljoprivrednika nisu doneli dogovor, a paori poručuju da će puteve držati blokiranim sve dok se njihovom zahtevu, da subvencije budu na nivou iz prošle godine, ne izađe u susret.

Nezodovoljni poljoprivrednici iz Subotice, nakon što juče nisu uspeli da se traktorima probiju do Beograda, pošto su blokirani od strane policije, blokirali su puteve u Subotici. U pitanju su lokacije na Čantavirskom putu kod auto-puta i na izlazu iz Aleksandrova, na putu ka Bačkoj Topoli. Prisutne su i snage policije.

Predstavnici poljoprivrednika nisu uspeli sinoć da se dogovore sa resornim ministrom Dušanom Petrovićem o povećanju subvencija po hektaru, što je njihov osnovni zahtev. Prošle godine su subvencionisani svi koji obrađuju do 100 hektara oranica, a poljoprivrednici zahtevaju da ta mera važi i ove godine. Predsednik Asocijacije poljoprivrednika Miroslav Kiš rekao da je ministar ponudio da se subvencionisane površine povećaju sa deset na 30 hektara, ali da poljoprivrednici nisu bili time zadovoljni. Pomoćnik ministra poljoprivrede Miloš Milovanović naveo je,u izjavi za Yu eco, da je povećanje subvencija na 30 umesto najavljenih deset hektara "maksimalno" što državni budžet može da podnese.

Paori poručuju da će puteve držati blokiranim sve dok se njihovim zahtevima ne izađe u susret, odnosno dok ih policija ne pusti da traktorima dođu do Beograda. Po informacijama iz Udruženja poljoprivrednika, u protestu učestvuje preko 5.000 traktora iz cele Vojvodine i Srbije. Stoga je preporuka da izbegavate stari Beogradski i Čantavirski put.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 5806
Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

blokirani putevi

blokirana subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.