Komentara: 10
Pregleda: 4803

Blokade i dalje u Subotici - paori ne prihvataju ponudu Vlade R Srbije

03.06.2011. u 15:08h
Izvor: RTV Yueco
Blokade i dalje u Subotici - paori ne prihvataju ponudu Vlade R Srbije

Poljoprivrednici ne prihvataju poslednju ponudu Vlade Srbije, i insistiraju na tome da im se ispune svi zahtevi, a do tada nastavljaju sa blokadama. Na sinoćnjem sastanku vladajuće koalicije utvrđen je predlog da se poljoprivrednicima na ime subvencija za 2011. godinu isplati 14.000 dinara po hektaru, do 100 hektara površine gazdinstva, u narednih osam meseci.

Međutim poljoprivrednici zahtevaju da im se ispuni ne samo ovaj nego svi zahtevi.

Vrh države je postigao dogovor da predloži Vladi Srbije da se poljoprivrednicima na ime subvencija za 2011. godinu isplati 14.000 dinara po hektaru. Isplate će se davati najviše do 100 hektara, isto kao i lane. Republičkoj vladi to će, kako prenose agencije, predložiti ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede Dušan Petrović, dogovoreno je na sastanku.

Blokada puteva u Subotici

Sastanku su prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, resorni ministri i predsednici stranaka vladajuće koalicije. Ministar Petrović će zatražiti da Vlada Srbije ovu obavezu ispuni u narednih osam meseci.

Poljoprivrednici ne pristaju na ponudu, i nastavljaju sa blokadama, sve dok ne budu ispunjeni svi njihovi zahtevi.

Blokada puteva u Subotici

To znači da se blokade u Subotici nastavljaju na devet lokacija
Na svakih sat vremena se propuštaju vozila, a blokade su postavljene na Kelebiji, Bikovu, Aleksandrovu, Čantaviru, Crvenom selu, Tavankutu, Bajmoku, Malom Paliću, nadvožnjaku ka Horgošu. Subotički poljoprivrednici blokiraju i ulaz u Bačku Topolu.

Photo: G. Cvijanov

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 9 meseci
Komentara: 10
Pregleda: 4803
Povezane teme

protest poljoprivrednika traktorima

blokada poljoprivrednika

blokada puteva u subotici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.