• Pregleda: 1375

BKC "Bajmok" obeležio 10 godina postojanja

Bunjevački kulturni centar "Bajmok" juče je obeležio jubilej, 10. godina postojanja i rada. Na svečanosti su dodeljena priznanja i zahvalnice najaktivnijim članovima, a svim prisutnim Josipima, povodom imendana uručeni su prigodni pokloni.
Foto: Bunjevci.net
BKC "Bajmok" obeležio 10 godina postojanja

Prema rečima njegovog predsednika Branka Pokornića, planovi za naredni period biće usmereni na rad sa mladima, jer se, ističe, njima mora preneti sve što su nas naučili naši najstariji.

Pokornić je takođe naglasio da će se raditi i na udruživanju društava i institucija u izradi zajedničkih projekata koji imaju za cilj očuvanje tradicije, a u saradnji sa preduzećima i privatnim licima radiće se na radionicama i projektima lokalnog karaktera koji će biti namenjeni promociji turističke ponude kako Bajmoka, tako i okolnih mesta.

Bunjevački kulturni centar „Bajmok“ osnovan je 19. marta, na dan Sv. Josipa i trenutno broji 87 članova, od kojih je 45 aktivno u organizovanju svih aktivnosti.

Na svečanosti koja je upriličena juče, dodeljena su priznanja i zahvalnice najaktivnijim članovima, a svim prisutnim Josipima, povodom imendana uručeni su prigodni pokloni.

foto: Bunjevci.net

Izvor: RTV City

povezane teme

5
Daddy Odgovori
Cestitke i najbolje zelje!
pravdak Odgovori
Sve najbolje i puno srice u radu!
sand Odgovori
Sve najbolje
cule Odgovori
Tu cijela stvar počinje neugodno podsjećati na Bačku i Srijem, gdje imamo podjelu na: Hrvate, Bunjevce i Šokce (u Srijemu). Za bivše države (Jugoslavije, ako se netko toga još sjeća), to nije bio problem; postao je nakon 1990, kada su novonastali režimi krenuli koristiti te male razlike u političke svrhe. Miloševićev režim nastojao je Bunjevce prikazati kao posebnu manjinu koja nije hrvatska, a režim Vojislava Koštunice to je nastavio. Slično je bilo i s Vlasima koje se htjelo – iz nekog razloga – odvojiti od ostalih stanovnika rumunjskog porijekla. Neki od spomenutih kao da su našli vlastitu političku računicu u tome, kako to već biva u takvim nervoznim vremenima, pa smo dobili prilično nepotrebne i neukusne igre na temu Bunjevci-Hrvati i Rumunji-Vlasi (mada ovi posljednji nisu bili od nekog značaja – donedavno).
Ostatak teksta ukucajte PESCANIK VLASKA POSLA
Ovo objasnjava zasto TIPOVI kao Pokornic Bajic igraju igru Milosevica i njegovih politickih sledbenika
ZBOGOM
Šime Odgovori
Šta onaj SPS kadar traži među Bunjevcima.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.