Komentara: 5
Pregleda: 1752

BKC "Bajmok" obeležio 10 godina postojanja

18.03.2015. u 15:27h
Izvor: RTV City
Bunjevački kulturni centar "Bajmok" juče je obeležio jubilej, 10. godina postojanja i rada. Na svečanosti su dodeljena priznanja i zahvalnice najaktivnijim članovima, a svim prisutnim Josipima, povodom imendana uručeni su prigodni pokloni.
BKC "Bajmok" obeležio 10 godina postojanja

Prema rečima njegovog predsednika Branka Pokornića, planovi za naredni period biće usmereni na rad sa mladima, jer se, ističe, njima mora preneti sve što su nas naučili naši najstariji.

Pokornić je takođe naglasio da će se raditi i na udruživanju društava i institucija u izradi zajedničkih projekata koji imaju za cilj očuvanje tradicije, a u saradnji sa preduzećima i privatnim licima radiće se na radionicama i projektima lokalnog karaktera koji će biti namenjeni promociji turističke ponude kako Bajmoka, tako i okolnih mesta.

Bunjevački kulturni centar „Bajmok“ osnovan je 19. marta, na dan Sv. Josipa i trenutno broji 87 članova, od kojih je 45 aktivno u organizovanju svih aktivnosti.

Na svečanosti koja je upriličena juče, dodeljena su priznanja i zahvalnice najaktivnijim članovima, a svim prisutnim Josipima, povodom imendana uručeni su prigodni pokloni.

BKC "Bajmok" obeležio 10 godina postojanja

foto: Bunjevci.net

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 5
Pregleda: 1752
Povezane teme

bunjevci

bunjevci bajmok

bunjevačka nacionalna manjina

bunjevački kulturni centar bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.