• Pregleda: 4867

Bivši Otporaš Branimir Nikolić pronađen mrtav na Paliću

Jedan od istaknutih aktivista subotičkog Otpora Branimir Nikolić pronađen je danas mrtav na dečjem igralištu pored keja na jezeru Palić.

Bivši Otporaš Branimir Nikolić pronađen mrtav na Paliću

Telo je pronađeno posle prijave prolaznika danas pre podne, a u policiji je agenciji Beta rečeno da je najverovatnije reč o samoubistvu. Branimir Nikolić poslednji put je viđen sinoć oko ponoći u jednom kafiću na obali Palića.

Viši sud u Subotici saopštio je o tom slučaju da je pronađeno telo Branimira N. rođenog 1957. godine. U saopštenju se navodi da je, radi utvrđivanja svih činjenica, naređena obdukcija, kao i da za sada nema zvaničnih informacija o uzroku smrti.

Branimir Nikolić je tokom 90-tih bio poznat kao borac protiv Miloševićevog režima, prvo kao član Lige socijaldemokrata Vojvodine, a potom kao aktivista Otpora.

Posle 5. oktobra 2000. godine bavio se projektom "Uterivanje istine", a javnosti je predočio mnoštvo podataka o kriminalnim i drugim poslovima nekih javnih ličnosti.

Više puta mu je suđeno za klevetu, a na osnovu jedne privatne tužbe je osuđen i odležao zatvorsku kaznu.

Poslednjih godina živeo je od socijalne pomoći.

Izvor: Blic
2
ranko Odgovori
revolucija jede svoju decu
kudikamo Odgovori
otisao je poslednji koji se borio za istinu u Subotici. Sada konacno lokalni "poloticari" mogu da odahnu. Bio je Veliki Covek.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.