Komentara: 6
Pregleda: 3752

Bioskopi zadovoljni posećenošću, povratak domaćih ostvarenja

13.01.2020. u 14:21h
Izvor: Subotica.com
Godinu za nama, obeležilo je više od hiljadu projekcija u bioskopima, a najveće interesovanje subotička publika pokazala je za Diznijeva ostvarenja "Kralj lavova" i "Ledeno kraljevstvo 2", te krimi triler "Džoker", a bioskope najviše raduje povratak publike na projekcije domaćih filmova.
Bioskopi zadovoljni posećenošću, povratak domaćih ostvarenja

Tokom prošle godine, Art bioskop "Aleksandar Lifka" posetilo je približno 36.000 ljudi, a titulu najgledanijeg filma poneo je "Kralj lavova" sa preko 1.700 posetilaca. Na drugom mestu, našao se film domaće produkcije "Balkanska međa" koji je pogledalo oko 1.300 sugrađana, dok je treće mesto pripalo filmu "Džoker" sa više od 1.100 gledalaca.

- Među gledanijim filmovima bili su i "Osvetnici: Kraj igre", dok su mlađoj pubilici bili interesantni "Kako dresirati zmaja" i "Tajne avature kućnih ljubimaca" - kaže Gordana Guberinić, direktorka bioskopa, ističući da najviše raduje povratak publike na projekcije domaćih filmova. - Jedno vreme je bilo zatišje i kad god smo prikazivali domaći film, publika je nekako bila razočarana, što se videlo i po sali koja je bila poluprazna. Sada je sala bila puna, bilo je rezervacija i za nekoliko dana unapred, jedva da se dolazilo do karta, a u ovoj godini nas očekuje još nekoliko domaćih ostvarenja, za koja verujemo da će biti jednako gledana.

Bioskopi zadovoljni posećenošću, povratak domaćih ostvarenja

Prethodnu godinu, u Art bioskopu ocenjuju kao jednu od boljih, budući da je ostvarena rekordna posećenost komercijalnih i nekomercijalnih sadržaja, kao i broj filmskih projekcija, a ljubitelje filmske umetnosti obradovalo je i uvođenje 3D projekcija.

- Polovinom jula smo počeli sa 3D projekcijama i za šest meseci imali smo 5.800 posetilaca na filmovima u 3D-u. Pozitivno smo iznenađeni posetom i načinom na koji je to naša publika prihvatila, koja je bila navikla da u našem bioskopu može da pogleda klasične projekcije, odnosno u 2D-u. Ipak, posetioci su zadovoljni, a to je ono najvažnije - dodaje Guberinić.

Približnu posećenost, imao je i bioskop "Eurocinema" na Otvorenom univerzitetu, kojeg je tokom 2019. godine posetilo više od 35.000 gledalaca, što ocenjuju kao odlično, budući da bioskop nije radio dva meseca zbog renoviranja. Najgledaniji film bio je "Ledeno kraljevstvo 2" sa oko 2.400 prodatih karata, zatim sledi "Džoker" koji je pogledalo nešto više od 2.000 sugrađana, dok je na trećem mestu domaći film "Taksi bluz" sa više od 1.600 posetilaca.

- Odmah iza navedenih naslova ističu se i filmovi "Osvetnici: kraj igre", "Ratovi zvezda: Uspon Skajvokera" i najgledaniji horor film "TO: Drugo poglavlje" sa preko 1.000 posetilaca. Sve u svemu, zaključak je da su to filmovi koji su okarakterisani kao svetski hitovi, što i subotičku publiku umnogome privlači. Ono što treba istaći jeste da su se, sada već stalni termini za horor film, od petka do nedelje od 23 časa, pokazali kao veoma popularni za nešto mlađu subotičku publiku - kaže Eva Zrnić iz bioskopa "Eurocinema".

Bioskopi zadovoljni posećenošću, povratak domaćih ostvarenja

Godinu za nama, iz "Eurocinema bioskopa" pamte kao godinu realizacije velikog projekta, jer se na rekonstrukciju bioskopa čekalo gotovo četiri decenije. Od februara do aprila, zamenjene su stolice i podovi, prošireni su redovi i smanjen je broj mesta na 190, kako bi se publici omogućilo da u što većem komforu uživa u filmskim projekcijama.

- Mislim da je posećenost bioskopa, koja je od aprila konstantno rasla, pokazala koliko je publika zadovoljna, da je to nešto što je Subotici trebalo i nešto što Subotica zaslužuje - ističe Zrnjić, dodajući da publiku narednog meseca očekuje i novi, modernizovan sajt na kojem će moći da pronađu sve informacije o filmskim projekcijama i rezervaciji karata.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 3 meseca
Komentara: 6
Pregleda: 3752
Povezane teme

Art Bioskop Lifka

bioskop Eurocinema

bioskopska projekcija

gordana guberinić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.