• Pregleda: 9323

Bioskop na otvorenom u centru grada

U susret obeležavanju jubileja 20 godina Festivala evropskog filma Palić i 10 godina njegove orijentacije na evropsku kinematografiju, od sutra počinju predfestivalski programi u kojima će publika imati priliku da uživa u bioskopu na otvorenom u centru grada i da se podseti pobednika Festivala u poslednjih 10 godina. Predfestivalski program čine i „Evropa i hrišćanstvo“ i omaž program „ Erste underground spirit“.
Bioskop na otvorenom u centru grada

Kako najavljuju organizatori Festivala proslava jubileja dvadeset godina postojanja biće skromna, ali značajna. Festival će izdati monografiju posvećenu dosadašnjim dobirnicima Lifkine nagrade koju Festival dodeljuje od 2000. godine za doprinos evropskom filmu.

Ove godine, umesto uobičajenog broj a od oko 80 filmova, na Festivalu će biti prikazano oko 100 čime će biti obogaćen filmski deo Festivala. Subotičani će od sutra imati priliku da gledaju filmove na otvorenomu centru grada.

U bioskopu na otvorenom će se od 02. do 12. jula svakog dana od 21,30 prikazivati filmovi iz programa „Pobednici Palića“. Platno će biti postavljeno sa strane Gradske kuće prema Plavoj fontani, a 200 stolica će biti postavljeno u okviru kruga na Trgu slobode. Projekcije su besplatne, a u slučaju loših vremenskih uslova program će biti prikazivan u bioskopu „Eurocinema“ na Otvorenom univerzitetu.

Program „Evropa i hrišćanstvo“ prikazivaće se od 2.-5. jula u bioskopu Eurocinema na Otvorenom univerzitetu sa projekcijama od 17 i 19 časova. Ovaj program je doprinos Festivala obeležavanju 1700 godina od objave Milanskog edikta. U terminu od 8.-12.jula biće prikazan Omaž program dobitnicima nagrade „Aleksandar Lifka“. Ovogodišnji dobitnici te nagrade su Nikita Mihalkov i Emir Kusturica. Filmovi ovih autora će se prokazivati u bioskopu „Eurocinema“ od 17 i 20 časova. U subotu 6. i nedelju 7. jula od 19 časova u bioskopu „Eurocinema“ prikazivaće se filmovi iz programa „Erste Underground spirit“ od 19 časova. Ulaz na sve predfestivalske sadržaje je besplatan.

Izvor: RTV Yueco / Autor: Jasmina Peić

povezane teme

5
darkrider tvrdi Odgovori
komarci vas cekaju
Lalo Odgovori
Multiplex?! :D
Sanja Odgovori
Strava! Konačno i u našem gradu da se organizuju projekcije na trgu! Bg i Ns već godinama to imaju...malo i nase selo da se pokrene :)
Deki Odgovori
zanimljivo :)
Robert Rafai Odgovori
IMAX?
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.