Komentara: 41
Pregleda: 6986

Biciklisti u pešačkoj zoni ugrožavaju bezbednost dece

22.07.2013. u 17:52h
Izvor: RTV Yueco
Biciklisti i motociklisti voze nedozvoljenom brzinom u pešačkoj zoni i zbog toga je ugrožena bezbednost naših najmlađih sugrađana. Saobraćajna policija je tokom prošle nedelje napisala osam prekršajnih prijava i izdala mnogo opomena maloletnim licima koji su centrom grada jurili na biciklama. Pored novčane kazne nesavesni vozači dobijaju i dva negativna poena.
Biciklisti u pešačkoj zoni ugrožavaju bezbednost dece

Anketirani Subotičani su smatraju da bi kazne trebale da budu drastičnije za bicikliste i motocikliste koji jure pešačkom zonom. Svedoci smo da svakodnevno nesavesni vozači, ne obazirući se na to da u centra imamo dva igrališta nasiličkom brzinom voze motocikle iako je to kažnjivo zakonom.

Kazna za vožnju bicikala po pešačkoj zoni iznosi od 6.000 dinara do 20.000 dinara i ide se kod prekršajnog sudije. Policija pokušava da edukuje nesavesne vozače pa im izriče opomene, ali bezuspešno. Ranijih godina je bilo zabeleženo i nekoliko slučajeva gde su prolaznici zadobili teže telesne povrede, zbog brze vožnje biciklama  i motociklama.

Pešačka zona je deo puta, ulice naselja gde je dozvoljeno samo kretanje pešaka. U pojedinim slučajevima je dozvoljen ulazak automobila  u pešačku zonu, ali brzina kretanja treba bude prilagođena pešacima.U saobraćajnoj policiji u Subotici saznajemo da se trude da opomenama i razgovorom promene ponašanje i da postanu svesni toga da ugrožavaju decu koja se kreću sa roditeljima, ali u mnogim slučajevima je to bezuspešno.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 41
Pregleda: 6986
Povezane teme

biciklisti subotica

pešačka zona

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.