Komentara: 0
Pregleda: 1361

Biblioteke iz regiona organizovale novo onlajn druženje

17.11.2020. u 09:28h
Izvor: Subotica.com
Iako se zbog pandemije korona virusa otežano putuje, to nije prepreka da druženja realizuju na alterativne načine. Tako je ove godine projekat "Bibliotekari u razmeni" realizovan virtuelno, kao i većina drugih programa.
Biblioteke iz regiona organizovale novo onlajn druženje

Projekat "Bibliotekari u razmeni" zajednički realizuje nekoliko biblioteka u Hrvatskoj, Mađarskoj i Srbiji, odnosno Gradske biblioteke Beli Manastir i Centralne biblioteke Mađara u Republici Hrvatskoj i partnerskih biblioteka iz Subotice, Mohača, Baje i Kečkemeta.

I ove godine Gradska biblioteka Subotica ugostila je bibliotekare iz Belog Manastira koji su virtuelno posetili škole u Subotici i okolini gde se nastava odvija na hrvatskom jeziku, čime se nastavila dugogodišnja praksa da se bibliotekari međusobno posećuju i održavaju radionice u školama i vrtićima nacionalnih manjina u toj zemlji.

Istovremeno subotički bibliotekari su se virtuelno družili s decom u Belom Manastiru koja pohađaju nastavu na srpskom jeziku. Radionice su realizovane i u Mađarskoj.

Kako objašnjavaju iz subotičke biblioteke kroz ovaj projekat održane su različite radionice tokom kojih su čitane priče, sastavljane priče uz pomoć "Pričosveta", gledane priče uz pomoć "Kamišibaja" i rađene vežbice u čitanju pesmica s učestalim glasovima č, ž, š i slično.

- Bilo je drugačije ali ništa manje zabavno i kvalitetno. Ipak, nadamo se da će naredne godine druženje biti uživo! - kažu iz Gradske biblioteke Subotica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1361
Povezane teme

gradska biblioteka

biblioteka subotica

gradska biblioteka subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.