Komentara: 1
Pregleda: 3509

Bez sredstava za štampanje knjiga za slepe

26.06.2013. u 12:20h
Izvor: RTV Yueco
Bez sredstava za štampanje knjiga za slepe

Predstavnici Saveza slepih Srbije zatražili su juče od države da im se u što kraćem roku uplati prva rata za rad biblioteke Saveza, jer je posle 25 godina izdavaštva za slepe na Brajevom pismu ova delatnost obustavljena zbog toga što država nije uplatila sredstva za ovu namenu.

Predstavnici Saveza su izjavili da će se za pravo na knjigu slepi boriti svojim životima i ako treba izaći na ulice u narednim danima, ako Vlada ne ispuni njihove zahteve.

U Udruženju slepih I slabovidi u Subotici kažu da već dve godine nisu dobili novo obrazovno štivo na Brajevom pismu koje je neophodno njihovim članovima da bi ostvarili pravo na obrazovanje. U gradskom udruženju trenutno ima dvanaestoro dece predškolskog I školskog uzrasta, osmoro srednjoškolskog I dvoje na fakultetu kojima su knjige na Brajevom pismu neophodne za obrazovanje.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3509
Povezane teme

udruženje slepih i slabovidih subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.