Komentara: 8
Pregleda: 4830

Bez promena u vrtićima

15.01.2021. u 13:43h
Izvor: Subotica.com
Zbog odsustva većeg broja vaspitača sa posla, u Predškolskoj ustanovi "Naša radost" ostaće na snazi sve postojeće mere zaštite od virusa kovid-19, među kojima je i Odluka da vrtiće mogu da pohađaju samo ona deca čija oba roditelja moraju da budu prisutna na radnom mestu.
Bez promena u vrtićima

Oko 30 vaspitača trenutno se nalazi na bolovanju zbog infekcije virusom kovid-19 ili izolacije usled kontakta sa zaraženom osobom, a kako objašnjava Veljko Vojnić, tehnički direktor "Naše radosti", to je i dalje veliki broj odsutnih, zbog čega ne mogu da prihvate svu upisanu decu.

- Situacija se nije dovoljno poboljšala da bismo mogli da predložimo Gradu da donese novo uputstvo kako da radimo, jer ne možemo sa sigurnošću da prihvatimo svu decu, a da posle nema ko da radi sa njima i onda ćemo ponovo doći u situaciju kao i kada je doneto prethodno uputstvo - objašnjava Vojnić, zbog čega će na snazi ostati Odluka da u vrtiće mogu da dolaze samo mališani čija oba roditelja donesu potvrdu poslodavca da je njihovo prisustvo na radnom mestu neophodno. - Čim opadne broj vaspitača koji su zaraženi ili u izolaciji, predložićemo Gradu da se donese novo uputstvo, ali mi ne možemo samostalno da odlučujemo da li ćemo tražiti potvrdu ili ne. Možemo da predložimo, ali ne i da sami postupamo bez odluke Grada.

Bez promena u vrtićimaOvakav način rada najverovatnije će se zadržati do kraja januara, kaže Vojnić, ali ističe da je sve podložno promeni u zavisnosti od razvoja aktuelne epidemiološke situacije i odluka kako republičnog, tako i gradskog Kriznog štaba.

- Pratimo situaciju iz dana u dan i slušamo Krizni štab koji kaže da će postojeće mere verovatno ostati do kraja januara, ove koje primenjujemo u našim vrtićima. Po mišljenu Kriznog štaba, smanjuje se broj zaraženih, ali je još uvek visok broj dnevno zaraženih u republici. Očekujemo da će se to vrlo brzo smiriti i onda bismo mogli da predložimo Gradu da se donese novo uputstvo da možemo relaksiranije da radimo. Svi smo se uželeli posla i za nas je ovo veliki napor, stalno menjati odluke, rešenja i prilagođavati se situaciji. Gotovo da ne radimo uhodanom praksom, već sve u iznudici. Prešli smo i na onlajn rad putem aplikacija, što ne može da zameni živi kontakt sa decom, niti da prenese sve na dete preko interneta. Jedva čekamo i svi smo se uželeli normalnog rada - poručuje Vojnić.

Uz postojeće mere, od ponedeljka bi u kolektivu trebalo da boravi od 1.400 do 1.700 mališana, od oko 4.300 dece koja su u ovoj školskoj godini upisana u vrtić.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 3 godine i 2 meseca
Komentara: 8
Pregleda: 4830

Povezana vest

Povezane teme

Naša Radost Subotica

veljko vojnić

naša radost

predškolska ustanova naša radost

PU Nasa Radost

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.