Komentara: 0
Pregleda: 1735

Bez plana za izbeglice

21.10.2009. u 14:48h
Izvor: RTV Yueco
<p>Iako Subotica jo&scaron; uvek nema lokalni askcioni plan za izbegla i interno raseljena lica, u Gradskoj upravi tvrde da se bez obzira na to, o ovim licima za sada vodi dovoljno računa.</p>
Bez plana za izbeglice

Usvajanje lokalnog akcionog plana u mnogome bi olakšalo rešavanje tih problema, ali s obzirom na to da je formiranje tog plana tek na početku, ne zna se kada ce biti donešen.

Iz udruženja izbeglih i prognanih lica sa teritorije bivše SFRJ tvrde da su lokalnoj samoupravi poslali zahtev za osnivanje saveta za migracije koji je iniciran od strane saveta Evrope, ali da odgovor još nisu dobili.

Savet za migracije može da se oformi tek kada se usvoji lokalni akcioni plan izbeglih i interno raseljenih lica, a koji je tek na početku izrade. Iako akcioni plan za izbegla I interno raseljena lica za sada ne postoji, član Gr. Veća za socijalna pitanja Oskar Senaši kaže da grad o izbeglicama i sada vodi računa.

U proteklih 15. godina u Subotici nije mnogo učinjeno na trajnom zbrinjavanju izbeglih i interno raseljenih lica. Najčešća pomoć odnosila se na pomoć u građevinskom materijalu.

 

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 14 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1735
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.