Komentara: 0
Pregleda: 2118

Bez komunikacije

02.04.2009. u 10:30h
Izvor: RTV Yueco
<p>Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine danas je održao seminar kako bi obučili lidere sindikata u na&scaron;em gradu za pregovore na lokalnom nivou. Sindikat se zalaže za decentralizaciju, upravljanje i finansiranje obrazovanja, stoga je obuka preko potrebna.</p>
Bez komunikacije

Na seminaru se razgovaralo o nekoliko tema a članovi sindikata u Subotici se nadaju da će edukacija imati pozitivnog efekta i da će rešiti postojeće probleme.

Teme o kojima se danas razgovalo su uloga i odgovornost predsednika sindikata u školi,zakonsko pokriće tog delovanja,uloga lidera u školi kao i domaćem zakonodavstvu. Dok je jedna od glavnih tema bila opšti kolektivni ugovor koji je trebalo da popravi materijalno stanje zaposlenih. Međutim,zbog svetske ekonomske krize došlo je do zamrzavanja tog ugovora.

Druga tema o kojoj se najviše razgovaralo je bilo pospešivanje dijaloga sa lokalnim i nacionalnim vlastima. Prosvetni radnici u našem gradu,prema rečima koordinatorke sindikata,imaju problem sa komunikacijom sa predstavnicima lokalne vlasti. U nezavisnom sindikatu smatraju da razgovorima obe strane mogu jedno drugom samo pomoći.

Jedna od parola sindikata je “Učitelji nisu problem već rešenje”,stoga se nadaju skorijoj saradnji sa predstavnicima lokalne vlasti kao i rešavanju problema. A od 20 do 25-tog aprila Nezavisni sindikat će učestvovati u globalnoj nedelji aktivnosti kako bi ukazali na značaj obrazovanja,s obzirom da u našoj zemlji ima mnogo neobrazovanih ljudi.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 15 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2118
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.