Komentara: 7
Pregleda: 6380

Besplatni preventivni pregledi u bolnici i ambulantama u Subotici i prigradskim naseljima

20.09.2019. u 15:59h
Izvor: Subotica.com
U nedelju 22. septembra, nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda, u cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti. U skladu sa preporukom Ministarstva zdravlja, pored Opšte bolnice Subotica u akciju su uključeni i Domovi zdravlja Subotica i Bačka Topola.
Besplatni preventivni pregledi u bolnici i ambulantama u Subotici i prigradskim naseljima

U Opštoj bolnici Subotica obavljaće se preventivni ORL pregled  (ORL ambulanta Službe za polikliničko konsultativne preglede), merenje krvnog pritiska, EKG, merenje šećera u krvi i internistički pregled, zatim ultrazvuk abdomena, kao i analizu tumor markera (PSA, CEA, Alpha Fetoprotein)

Građani koji žele da provere nivo šećera u krvi ne bi trebalo da unose hranu posle 20 časova prethodne večeri. Za ultrazvučni pregled abdomena je potrebno da se građani adekvatno pripreme, što podrazumeva uzdržavanje od konzumiranja hrane, kafe i cigareta od ponoći. Za analizu tumor markera građani treba da se jave u prostorije bolničke laboratorije (poliklinički deo bolnice). Kriterijum za analizu tumor markera prostate (PSA): životna dob pacijenta ≥50 godina i uslov da u poslednjih godinu dana nije rađena ova analiza.

Besplatni preventivni pregledi u bolnici i ambulantama u Subotici i prigradskim naseljima

PREGLEDI NA TERITORIJI GRADA SUBOTICE I PRIGRADSKIH NASELJA

U nedelju od 8 do 16 časova Dom zdravlja Subotica organizuje preventivne preglede građana na EKG aparatima, preglede krvnog pritiska i pregleda šećera u krvi u zdravstvenim ambulantama u Subotici - Ambulanta 2 (Beogradski put 55), Ambulanta 5 (Zmaj Jovina 29), Ambulanta 6 (Segedinski put 42), Ambulanta 8 (Aksentija Marodića bb), Ambulanta "Peščara" (Šabačka bb), Ambulanta „Mali Bajmok“ (Franje Kluza 2) i Specijalističko poliklinička služba u Harambašićevoj 2.

U naseljima izvan Subotice građanima će biti na raspolaganju Ambulanta Palić (Veliki park 8) - i za stanovnike Hajdukova i Bačkih Vinograda, Zdravstvena stanica Čantavir (Jožefa Atile 13) - i za stanovnike Novog Žednika, Višnjevca, Bačkog Dušanova, Ambulanta Tavankut (Marka Oreškovića bb) i za stanovnike Ljutova i Skendereva), Zdravstvena stanica Bajmok (Maršala Tita bb) i za stanovnike Mišićeva i Rate, Ambulanta Kelebija (Veljka Vlahovića 8), Ambulanta Đurđin  (Borisa Kidriča bb) i za stanovnike Starog Žednika

Besplatni preventivni pregledi u bolnici i ambulantama u Subotici i prigradskim naseljima

Preventivni pregledi građana na EKG aparatima, pregledi krvnog pritiska i pregledi šećera u krvi u istom terminu biće organizovani i u ambulanti u Bačkoj Topoli.

Na pregled mogu da se jave i oni građani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno poneti sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 6 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 6380
Povezane teme

besplatan pregled

besplatni pregled

bolnica subotica

preventivni pregledi

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.