• Pregleda: 3742

Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici i ambulanti Doma zdravlja

Akcija besplatnih preventivnih pregleda održaće se u nedelju, 7. aprila, u Opštoj bolnici Subotica. U periodu od 8 do 16 časova, sugrađani će biti u prilici da urade opšti fizikalni, ORL i EKG pregled, kao i da izmere krvni pritisak i šećer u krvi. Istog dana, sugrađani će moći da obave preventivne preglede i u ambulanti Doma Zdravlja.
Besplatni pregledi u nedelju u Opštoj bolnici i ambulanti Doma zdravlja

U cilju rane dijagnostike hroničnih bolesti, koje blagovremenim otkrivanjem i lečenjem mogu da se stave pod kontrolu, ove nedelje sugrađani će biti u prilici da urade preventivni ORL pregled, EKG pregled, opšti fizikalni pregled, kao i da izmere krvni pritisak i šećer u krvi. Svi pregledi obavljaće se u prostorijama Službe za specijalističko-konsultativne preglede u Opštoj bolnici Subotica.

Iz bolnice podsećaju da se na preglede mogu javiti i sugrađani koji nemaju zdravstveno osiguranje, ali je potrebno da ponesu sa sobom bilo koji dokument za identifikaciju.

U okviru akcije Ministarstva zdravlja "Dan otvorenih vrata", a povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, Dom zdravlja Subotica će u nedelju, 7. aprila, takođe organizovati besplatne preventivne preglede za sugrađane u Zdravstvenoj ambulanti br. 1 (Kumičićeva 2). U periodu od 8 do 16 časova, zainteresovani sugrađani će moći da obave EKG pregled, izmere krvni pritisak i šećer u krvi.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

11
Drugastrana Odgovori
Pitam se da Li je osoblje placeno za ove silne akcije ili je ovo put da zadrze ili dobiju posao? Negde je procena da mesecno ode jedan lekar, a nedeljno jedna medicinska sestra iz Subotice . Pita li se nekada Neko???
xx Odgovori
Merenje pritiska i secera sada vec rade u skoro svakoj apoteci...Sto ne moze da se ide npr. na mamografiju??? Tu nije moguce dobiti ni termin!!!
žužana Odgovori
Koja sreća za zaposlene u bolnici. Radna nedelja.
Sve u interesu našeg oronulog zdravlja.
I ko će se pojaviti nedeljom na pregledu?
tamburaš Odgovori
Dali je potrebna knjižica da si član SNS-a?
ACA
@ TAMBURAŠ . Da li je knjižica potrebna , je perifernog značaja . Većeg je značaja pogubljena kontura politikčke slike , koju vam crtaju "intelektualci" . " Demokrate" vam napuštaju klupe , jedino pravo mesto za političku borbu (u pogrešnu su se stranku učlanili) . Ni štrajkovati ne možete , civilizovano . Nego ~ tiho ! Nedeljom ste na puno mesta angažovani po političkoj zapovesti . Političari vam vode komunalije , još samo komunalci da preuzmu ~ politiku . Vođe , nazovi političkih stranaka , su vam orijentisane na otimačinu ~ grabež . "Novinari" vam se svakodnevno prepucavaju , sa verovatno , ratnim zločincima sa KiM~a . Smišljate svakojake namete stanovništvu ~ koje se opet iseljava . Živite u opni distopije !
AKOTEPITAJU Odgovori
Nista ovo ne znači kad se kod pojedinih specijalista ne može zakazati mesecima.
u prolazu Odgovori
Radite vi redovne preglede,manite se besplatnih.......
МЕДОЈЕВИЋ Odgovori
Када нестане ове гарнитуре пензионера, и верника у СНС илузије, нестаће и овај циркус бесплатних прегледа. Србију су претворили у једну велику експерименталну лабораторију. Запад нас засуо осиромашеним уранијумом, дао нам хуманитарну помоћ ( храну којој је истекао рок у НАТО магацинима и коју ни пси нису хтели јести), већ неколико година нас запрашују хемијом из ваздуха, економски нас исцрпљују па њихове данашње марионете врше бесплатне прегледе грађана ради статистике злочинаца. И у доба Хитлера су се вршили разни експерименти над људима. Има ли разлике данас? Иначе, организација и стање у ОБС је у фази распадања. Примитивизам и нестручност су све израженији.
robi Odgovori
ovo je dobra vest . šta sada politika štrajk nedelja naređenja...ne razumem. dobro ja sam bolesnik, a vi zdravi idite na te preglede...ekg i to...ništa tu nije loše. ili ja ne razumem nešto?
ACA
Šta ne razumete ROBI ? To da su licemeri . Pišete Vi ovde , da je to dobro . Pa nije . Prvo ugroženoj populaciji uzmu deo i onako malih primanja , podignu im pritisak i onda ga BESPLATNO mere ! Ni slučajno to nije besplatno , kao ni oni kazani za sirotinju . Čudo da nisu angažovali i oftamologa , da utvrde koliko je starijih i siromašnih osoba SLABOVIDO . Neću da koristim onaj drugi izraz , jer bi zvučao ~ uvredljivo . Pročitajte molim Vas , dva tri puta МЕДОЈЕВИЋА pa će Vam sve biti jasno !
Milan Odgovori
Dan otvorenih vrata stručno gledajuci, nije samo "besplatni pregled", već način kako jedna ustanova stupa u kontakt s korisnicima! Otvorena vrata znači, doslovce, da tog dana mogu da se posete prostorije i stupi u kontakt sa zaposlenima. To se u svetu radi za publiku, ali i za zaposlene i njihove porodice. Porodice upoznaju radno mesto svojih bliznjih a publika može da stupi u kontaktu s odgovornima "i da se istrese". Glavni cilj je: stvaranje poverenja i razumevanja! Šta su PR stručnjaci zdravstvenih ustanova od svega toga naumili na Svetski dan zdravlja? Osim "besplatnog" merenja pritiska.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.