Komentara: 24
Pregleda: 6426

Besplatna pijaća voda na više lokacija u gradu

26.07.2013. u 16:34h
Izvor: RTV Yueco
Crveni Krst Subotica i Javno komunalno preduzeće Vodovod i kanalizacija zajedničkom akcijom postavili su cisterne sa vodom od 1000 litara na pet lokacija, kako bi građanima uvek bila na dohvat ruke zbog visokih temperatura.
Besplatna pijaća voda na više lokacija u gradu

Jedna od cisterni nalazi se na Trgu slobodne, gde je frekvencija ljudi najveća. Voda je strogo kontrolisana od strane stručnjaka iz Vodovoda, a cisterne su postavljene na mesta gde distributivna mreža nije mnogo rasprostranjena.

Čini se da Subotičani sumnjaju u sve što se danas deli besplatno pa tako, i pored visokih temperatura, nije bilo mnogo onih koji su stali pored cisterne da bi se osvežili. Taj broj će se možda povećati kada se sugrađani nakon nekoliko dana uvere da zaista nudi besplatna voda kao spas od velikih vrućina. I ono malo njih koji su stali da popiju po čašu vode, nisu želeli sa našim kamerama da podele mišljenje o ovoj akciji. Osim u centru grada cisterne su postavljene na još četiri lokacije, i to u različitim mesnim zajednicama.

Voda je kontrolisana od starane JKP Vodovod i kanalizacija i nalazi se u cisterni od 1 kubnog metra, odnosno 1000 litara. One će biti postavljene sve dok bude bilo potrebe odnosno dok ne prođe ovaj toplotni talas.

Ostale cisterne postavljene su u MZ Makova Sedmica, zatim na Radanovcu i Prozivci, a plan je da se uskoro jedna cisterna postavi i u MZ Palić.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 8 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 6426

Povezana vest

Povezane teme

jkp vodovod i kanalizacija

crveni krst

javno komunalno preduzeće vodovod i kanalizacija

visoka temperatura

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.