Komentara: 0
Pregleda: 845

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Novom Žedniku

15.04.2019. u 00:00h
Izvor: Subotica.com
Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 16. aprila, u prostorijama OŠ "Bosa Milićević" u Novom Žedniku. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Novom Žedniku

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će svi pušači biti u prilici da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu. Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje davaće sugrađanima savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja, kao i savete za prestanak pušenja.

Istovremeno, volonteri Crvenog krsta i vršnjački edukator iz programa "Borba protiv trgovine ljudima" održaće edukaciju za učenike četvrtog razreda OŠ "Bosa Milićević", kao i za učenike sedmog i osmog razreda na teme prilagođene njihovom uzrastu. Zaposleni i volonteri Crvenog krsta určiće i pakete hrane i higijene socijalno najugroženijim stanovnicima u Novom Žedniku.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već devetu godinu u nizu organizuju ovu akciju, u cilju promocije zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama Subotice i mobilizacije stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu 1 mesec
Komentara: 0
Pregleda: 845
Povezane teme
zavod za javno zdravlje zdravstveni pregledi dom zdravlja subotica besplatan pregled kontrola zdravlja selu u pohode crveni krst subotica preventivni pregledi
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 2 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.