• Pregleda: 803

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Novom Žedniku

Zdravstvena akcija "Selu u pohode - proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" održaće se sutra, 16. aprila, u prostorijama OŠ "Bosa Milićević" u Novom Žedniku. Tokom prepodnevnih časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Novom Žedniku

U okviru zdravstvene akcije "Selu u pohode", svi zainteresovani sugrađani će sutra, od 8 do 11 časova, moći da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će svi pušači biti u prilici da izmere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu. Lekari Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravlje davaće sugrađanima savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja, kao i savete za prestanak pušenja.

Istovremeno, volonteri Crvenog krsta i vršnjački edukator iz programa "Borba protiv trgovine ljudima" održaće edukaciju za učenike četvrtog razreda OŠ "Bosa Milićević", kao i za učenike sedmog i osmog razreda na teme prilagođene njihovom uzrastu. Zaposleni i volonteri Crvenog krsta určiće i pakete hrane i higijene socijalno najugroženijim stanovnicima u Novom Žedniku.

Zavod za javno zdravlje Subotica, Crveni krst Subotica i Dom zdravlja Subotica već devetu godinu u nizu organizuju ovu akciju, u cilju promocije zdravlja i zdravih stilova života u ruralnim sredinama Subotice i mobilizacije stanovnika ovih naselja na kontrolu zdravlja.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.