• Pregleda: 1190

Besplatna kontrola zdravlja sutra u Crvenom krstu

Povodom obeležavanja nedelje Crvenog krsta, u utorak, 14. maja, održaće se akcija "Prozor zdravlja – proveri svoje rizike, kontroliši zdravlje!" u prostorijama ove gradske organizacije (Trg žrtava fašima 3). U periodu od 8 do 11 časova, sugrađani će moći besplatno i bez zdravstvene knjižice da provere svoje zdravstveno stanje.
Besplatna kontrola zdravlja sutra u Crvenom krstu

U okviru akcije, koju zajednički organizuju Crveni krst Subotica, Zavod za javno zdravlje Subotica i Dom zdravlja Subotica, sugrađani će biti u prilici da izmere krvni pritisak, šećer, masnoće u krvi, telesnu visinu, težinu i da utvrde indeks telesne mase (BMI), dok će lekari deliti savete za očuvanje i unapređenje dobrog zdravlja.

Volonter Crvenog krsta Subotica i vršnjački edukator iz programa "Borba protiv trgovine ljudima" ovom prilikom će održati edukaciju učenicima četvrtog razreda OŠ "Bosa Milićević", kao i učenicima sedmih i osmih razreda s temama koje su prilagođene njihovom uzrastu.

Zaposleni i volonteri Crvenog krsta Subotica, uručiće pakete hrane i higijene socijalno najugroženijim stanovnicima Mesne zajednice Novi Žednik.

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.