Komentara: 0
Pregleda: 1030

Besplatna kontrola plodnosti poljoprivrednog zemljišta

14.09.2021. u 14:52h
Izvor: Subotica.com
Gradska Služba za poljoprivredu i Poljoprivredna stručna služba pozvali su poljoprivredne proizvođače koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo na području grada Subotice da se prijave za besplatnu kontrolu plodnosti poljoprivrednog zemljišta, koju finansira Grad Subotica.
Besplatna kontrola plodnosti poljoprivrednog zemljišta

Kako se navodi u pozivu, kontrolom plodnosti poljoprivrednog zemljišta obuhvaćene su oranice, voćnjaci i vinogradi kao i plastenici u privatnom vlasništvu ili zakupu privatnih parcela poljoprivrednika.

- Kontrola plodnosti zemljišta obuhvata ispitivanje parametara kao što su pH zemljišta u H2O, pH u KCl, sadržaj CaCO3, humusa, lako pristupačnog P2O5 i pristupačnog K2O u zemljištu - objašnjavaju iz Poljoprivredne službe. - Najveći mogući broj uzoraka za analizu po  gazdinstvu iznosi, za oranice 10, za voćnjake i vinograde 20 i plastenike 10 uzoraka.

Zainteresovani poljoprivrednici treba da se prijave putem telefona 060/556-86-70 ili 024/555-932.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 2 dana i 11 časova
Komentara: 0
Pregleda: 1030
Povezane teme
poljoprivreda poljoprivredno zemljište poljoprivredni radovi poljoprivredna stručna služba poljoprivredna služba subotica kontrola plodnosti zemljišta
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.