• Pregleda: 2404

Besplatan prevoz za učenike škole Žarko Zrenjanin

Besplatan prevoz za učenike škole Žarko Zrenjanin

Učenici poljoprivredne struke iz Osnovne I srednje škole “Žarko Zrenjanin” imaće besplatan prevoz do svog salaša – radionice na Horgošu. Ovo je omogućeno ugovorom o donatorstvu koji su potpisali direktor JP Suboticatrans Tibor Fazekaš I direktorka škole Jovanka Tešanović. Zbog značaja koji ovaj salaš ima u obrazovanju učenika I štićenika škole za osobe sa smetnjama u razvoju, lokalna samouprava će nastojati da obezbedi kombi za prevoz učenika ove škole.

Potpisanim ugovorom uobličena je saradnja po kojoj će svakog dana na liniji 42 za Horgoš jedno odeljenje škole imati besplatan pravoz do salaša u blizini Horgoša gde im se nalazi mesto za edukaciju I rehabilitaciju. Salaš je od izuzetnog značaja za preko 300 učenika I štićenika ove škole.

JP Suboticatrans prevoziće učenike Osnovne I srednje škole Žarko Zrenjanin do njihovog salaša na Horgošu u periodu od marta do juna. Potpisani ugovor o donatorstvu u skladu je sa misijom I vizijom poslovanja preduzeća.

Suboticatrans, po oceni pomoćnice gradonačelnika za obrazovanje Ljubice Kiselički, predstavlja javno preduzeće sa najvećom društvenom odgovornošću u gradu. Gradska uprava će nastojati da do kraja godine, ako to mogućnosti budu dozvolile nabavi kombi koji bi prevozio učenike do njihovog salaša na Horgošu.

Učenici ove škole nisu jedina kategorija stanovništva koja uživa popuste. Tako, na primer, subotički penzoneri plaćaju kartu koja je za trećinu niža nego u drugim gradovima.

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.