Komentara: 0
Pregleda: 7274
Foto

Berbanski dani za vikend na Paliću

03.09.2018. u 18:48h
Izvor: Subotica.com
Tradicionalna manifestacija Berbanski dani, 29. po redu, biće održana za vikend na Paliću. Bogatim programom biće obeležena još jedna sezona berbe voća, povrća i proizvodnje vina.
Berbanski dani za vikend na Paliću

Pored tradicionalne izložbe voća i povrća i berbanske pijace, u okviru manifestacije biće održan sajam rukotvorina i berbanski vašar, dok će za ljubitelje vina biće upriličena degustacija.

Manifestacija će svečano biti otvorena u subotu  u 12 časova na Velikoj terasi, gde će Red vitezova vina "Arena Zabatkiensis" proglasiti kraljicu berbe i odabrati pudara godine.

Berbanski dani za vikend na Paliću

- Nastup tamburaša na muzičkom paviljonu biće od 15 do 20 časova, a nakon toga će biti nastup horova. Nastupiće Hor penzionera „Adagio“, hor „Bela Bartok“ iz Mađarske, Hor hrvatskog muzičkog udruženja i nemački hor „Regenbogen“ - najavila je Sanja Prijić iz Preduzeća „Park Palić“.

U organizaciji „Novih Subotičkih novina“ i uz podršku Grada, u okviru programa biće organizovani i Dani savremene srpske karikature. Na konkurs na temu „Vitezovi vina“ pristiglo je 114 radova od 40 autora.

Berbanski dani za vikend na Paliću

- Najboljim autorima iz Srbije ćemo uručiti nagrade na otvaranju, u subotu u 12 časova. Pristigli su i radovi van konkurencije iz Ukrajine, Azejrbedžana, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Slovenije, bilo je puno radova koje nismo mogli da uvrstimo u konkurenciju i selekciju - objasnio je Milenko Kosanović, poznati karikaturista. Pogledajte fotoalbum sa zadesanja žirija.

Članovi „Rotari kluba Subotica“, kao i svake godine, organizovaće humanitarnu akciju „Plodovi humanosti“ kod Ženskog štranda, u subotu od 10 do 18 časova.

- Na ovoj akciji mi pripremamo hranu na roštilju a prihode od prodate hrane koristimo u humanitarne svrhe.  Poslednjih godina sredstva su namenjena za finansiranje studenata i srednjoškolaca. Prošle godine smo podelili 14 stipendija za studente i srednjoškolce sa odličnim uspehom i iz socijalno ugroženijih porodica. Nadamo se da će i ove godine naša akcija uspeti, a sa nama će biti i „Rotar act“ što je organizacija mladih. Nadamo se da ćemo skupiti što više sredstava i tako pomoći mladima u našem gradu - najavila je dr Katja Puleva.

Berbanski dani za vikend na Paliću

Po prvi put ove godine na Letnjoj pozornici u subotu, od 21, biće održan Festival zanatskog piva „Palićka neman“, kada će se predstaviti tri pivare zanatskog piva. Ulaz na festival je besplatan.

Nedelja će, kao i prethodnih godina, biti rezervisana za dečji program. Program će početi u 15.30 Berbanskim dečjim igrama, zatim od 17 časova sledi predstava za bebe Dečjeg pozorišta,  nakon predstave radionica za decu „Malac genijalac“, a od 18 časova biće organizovana tombola.

Poseban program u nedelju će biti podređen gurmanima, jer će biti održano takmičenje u kuvanju goveđeg gulaša, kao i  izbor najboljih domaćih torti i kolača.

- Takmičenje za izbor najboljih torti i kolača biće od 9 do 12 časova, pa tada svi koji su zainteresovani mogu da ih predaju na Velikoj terasi kod našeg info pulta. Proglašenje rezultata biće istog dana u 15 časova. Takmičenje u kuvanju gulaša će biti kod poluoostrava od 9 časova, svi koji su zainteresovani mogu da učestvuju, potrebno je da donesu meso, a mi smo obezbedili drva za loženje. Pobednika ćemo proglasti takođe, u 15 časova - rekao je Čaba Torma iz Udruženja zemljoradnika severne Vojvodine, koje organizuje takmičenja i učestvuje u izložbi voća i povrća.

Izvor: Subotica.com
Najava Berbanskih dana 2018 na Paliću Najava Berbanskih dana 2018 na Paliću Najava Berbanskih dana 2018 na Paliću Najava Berbanskih dana 2018 na Paliću Najava Berbanskih dana 2018 na Paliću Najava Berbanskih dana 2018 na Paliću Najava Berbanskih dana 2018 na Paliću Najava Berbanskih dana 2018 na Paliću
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 5 godina i 7 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 7274
Povezane teme

palić

berbanski dani

berbanski dani na paliću

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.