Komentara: 179
Pregleda: 11333

Bazeni posvađali vlast i opoziciju

27.10.2011. u 18:16h
Izvor: SuMedija
Bazeni posvađali vlast i opoziciju

Gradnja kompleksa zatvorenih bazena u Dudovoj šumi biće prekinuta, a obezbeđena sredstva biće preusmerena na radove na manjem kompleksu na Prozivci, koji bi trebao biti završen do juna naredne godine. Istovremeno, obustavlja se i gradnja Narodnog pozorišta, dok se ne izmeni postojeći prolekat i ne prilagodi potrebama i mogućnostima grada Subotice. Ovakvu odluku su danas, nakon šestočasovnog zasedanja, doneli odbornici Skupštine grada.

Dok oko tačke koja se odnosila na Narodno pozorište nije bilo previše bure, jer su gotovo svi odbornici bili mišljenja da je reč o, u ovim okolnostima, nerealno velikom i skupom projektu, bazeni u Dudovoj šumi izazvali su žestoke polemike vlasti i opozicije koje su trajale gotovo pet sati.

Duško Guslov, pomoćnik gradonačelnika, je ukazao na potrebu obustavljanja radova na kompleksu bazena, jer za završetak radova i puštanje objekta u funkcij, prema proceni radne grupe koju uglavnom čine profesori Građevinskog fakulteta u Subotici, u potrebno još oko 10 miliona evra.

- Mi smo od nadležnih u republici i pokrajini dobili 536 miliona dinara i imali smo dve opcije. Ili da stavimo postojeću konstrukciju pod krov i uradimo sve radove na fasadi i onda ko zna koliko godina čekamo da bismo završili unutrašnjost objekta i prilazne puteve i parking, ili da do juna sledeće godine završimo gradnju novog, manjeg kompleksa u naselju Prozivka. Izabrali smo ovo drugo jer Subotičani već 15 godina čekaju zatvorene bazene. Razgovarali smo sa projektantima i fizički nije bilo moguće da sa ovim novcem završimo jedan deo kompleksa čija je gradnja počela sredinom 90-ih godina i pustimo ga u funkciju. Gradićemo nove bazene, koji će zadovoljiti potrebe Subotičana, na javnom građevinskom zemljištu, gde postoji sva potrebna dokumentacija i komunalna infrastruktura, te neće biti značajnih dodatnih troškova – rekao je Guslov.

Duško Guslov, Nenad Ivanišević, Oliver Dulić, Ištvan Pastor

Ipak, Ištvan Pastor, predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, čiji su odbornici glasali protiv predloga odluke o bazenima, optužio je vladajuću koaliciju da se služe lažima i obmanama, jer su u nekoliko navrata već govorili da su za kompleks u Dudovoj šumi obezbeđena sredstva, „kao i da ranije nikada nije bilo reči o 10 miliona evra“.

- U januaru ove godine, tadašnji izvođač radova je saopštio da je dovoljno još 590 miliona dinara za završetak, a čak je ministar Oliver Dulić u aprilu ove godine izjavio da je novac obezbeđen. Sada nam se servira druga priča. Smatramo da situaciju treba sagledati još jednom i pristupiti faznoj gradnji i puštanju u funkciju delova objekta kako budu završavani. Komercijalne sadržaje treba ostaviti za kraj – istakao je Pastor.

Nenad Ivanišević, odbornik Demokratske stranke, izrazio je čuđenje žestokom protivljenju Saveza vojvođanskih Mađara predlogu odluke o bazenima, naročito kada se ima u vidu da je njihov predsednik, Ištvan Pastor, na sednici Upravnog odbora Fonda za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, glasao da se taj predlog usvoji.

- Gospodin Pastor u Novom Sadu, gde je deo vlasti, podržava ovu odluku, a u Subotici gde je u opoziciji, glasa protiv nje. Jasno je da je na delu prikupljanje jeftinih političkih poena. Ovo nije bila laka odluka, ali smo morali da biramo između ikakvog i nikakvog bazena. Sada možemo da garantujemo da će gradnja biti gotova do juna naredne godine – kaže Ivanišević.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 179
Pregleda: 11333
Povezane teme

Oliver Dulić

Nenad Ivanišević

Narodno pozorište

duško guslov

ištvan pastor

bazen u subotici

gradski bazen

izgradnja narodnog pozorišta

bazen prozivka

bazen na prozivci

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.