Komentara: 0
Pregleda: 4469

Bazar zdravlja u Gimnaziji

17.10.2011. u 18:04h
Izvor: RTV Yueco
Bazar zdravlja u Gimnaziji

Učenici gimnazije “Svetozar Marković” organizovali su Bazar zdravlja u svečanoj sali škole, povodom Svetskog dana zdrave hrane. Oni su prezentovali zdrav način ishrane kroz obroke od “zdravih” namirnica koje su pripremala određena odeljenja. Ovakav način obeležavanja Bazara zdravlja organizuje se već 4 godinu, a osim učenika Gimnazije, u ovoj organizaciji učestvuje i Zavod za javno zdravlje Subotica.

Učenici se slažu sa činjenicom da na vreme treba misliti o zdravlju i zdravo se hraniti, ali isto tako kažu da se u današnje vreme, kada se brzo živi, teško pridržavati pravilne ishrane.

Tema ovogodišnjeg Bazara bile su salate, koje su učenici pravili od raznovrsnog voća i povrća. I dok su se neki služili zdravim specijalitetima, drugi su učestvovali u performansu koji je pripremila profesorka fizičkog vasipitanja, pod nazivom “Vežba telo čuva, a sedenje ga kvari”.

Bazar zdravlja radi se u saradnji sa Zavodom za javno zdravlje, čiji doktori drže trodnevni kurs u vezi pravilne ishrane. Ove godine, kurs je prošlo oko stotinjak đaka.

S obzirom na to da se danas obeležava i Svetski dan borbe protiv siromaštva učenici Gimnazije, pokazali su i svoju humanu stranu. Svako odeljenje sakupilo je osvnovne namirnice i potrebne preparate za ličnu higijenu koje će biti predate Karitasu, koji će iste proslediti u 60 najsiromašnijih porodica u gradu.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 4469
Povezane teme

gimnazija subotica

bazar zdravlja

gimnazija svetozar marković

subotička gimnazija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.