Komentara: 0
Pregleda: 2023

"Bazar zdravlja" sutra u Peščari

08.04.2019. u 16:40h
Izvor: Subotica.com
Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja organizovaće "Bazar zdravlja" sutra, 9. aprila, u prostorijama Mesne zajednice Peščara (Šabačka 7/a), u periodu od 8 do 11 časova.
"Bazar zdravlja" sutra u Peščari

U okviru "Bazara zdravlja", sugrađani će biti u prilici da besplatno izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, kao i da provere stanje uhranjenosti. Svi aktivni, ali i pasivni pušači, moći će da provere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu, dok će osobe starije od 50 godine, biti u prilici da urade FOB test (proveru prisustva minimalnog krvarenja u stolici).

Nakon izvršenih merenja, sugrađani će moći da porazgovaraju sa lekarima i da dobiju potrebne savete i preporuke, a na info pultu čekaće ih promotivni i edukativni materijali. 

- Cilj "Bazara zdravlja" je podizanje svesti stanovnika ruralnih mesnih zajednica Subotice o važnosti zdravih oblika ponašanja u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja. Pozivamo sve stanovnike Mesne zajednice Peščara da provere svoje faktore rizika i brinu o svome zdravlju i zdravlju svoje porodice - pozvala je dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja pri Zavodu za javno zdravlje Subotica. 

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 5 godina i 2 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 2023

Povezano dešavanje

Povezane teme

bazar zdravlja

mz peščara

besplatan pregled

kontrola zdravlja

nada kosić bibić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.