• Pregleda: 1242

"Bazar zdravlja" sutra u Peščari

Povodom obeležavanja Svetskog dana zdravlja, Zavod za javno zdravlje i Dom zdravlja organizovaće "Bazar zdravlja" sutra, 9. aprila, u prostorijama Mesne zajednice Peščara (Šabačka 7/a), u periodu od 8 do 11 časova.
"Bazar zdravlja" sutra u Peščari

U okviru "Bazara zdravlja", sugrađani će biti u prilici da besplatno izmere krvni pritisak, šećer i masnoće u krvi, kao i da provere stanje uhranjenosti. Svi aktivni, ali i pasivni pušači, moći će da provere vrednosti ugljen-monoksida u izdahnutom vazduhu, dok će osobe starije od 50 godine, biti u prilici da urade FOB test (proveru prisustva minimalnog krvarenja u stolici).

Nakon izvršenih merenja, sugrađani će moći da porazgovaraju sa lekarima i da dobiju potrebne savete i preporuke, a na info pultu čekaće ih promotivni i edukativni materijali. 

- Cilj "Bazara zdravlja" je podizanje svesti stanovnika ruralnih mesnih zajednica Subotice o važnosti zdravih oblika ponašanja u očuvanju i unapređenju sveukupnog zdravlja. Pozivamo sve stanovnike Mesne zajednice Peščara da provere svoje faktore rizika i brinu o svome zdravlju i zdravlju svoje porodice - pozvala je dr Nada Kosić Bibić, načelnica Centra za promociju zdravlja pri Zavodu za javno zdravlje Subotica. 

Izvor: Subotica.com

povezane teme

0

Ova vest još uvek nije komentarisana.