Komentara: 0
Pregleda: 2613

Bazar zdravlja na Kelebiji

01.11.2010. u 14:20h
Izvor: RTV Yueco
<p>Forum žena Demokratske stranke u Subotici u saradnji sa Mesnim odborom Demokratske stranke Kelebija organizovao je danas u ovoj MZ zdravstveno promotivnu akciju "Bazar zdravlja". Akcija obuhvata besplatne preventivne preglede kao &scaron;to su merenje pritiska, nivoa &scaron;ećera u krvi i organizovane preglede i razgovore sa lekarima o značaju prevencije i ranog otkrivanja raka dojke.</p>
Bazar zdravlja na Kelebiji

Merenje krvnog pritiska, merenje šećera u krvi, preventivni pregledi u vezi raka dojke sastavni su deo "bazara zdravlja" koji organizuje resorni odbor za zdravstvo Demokratske stranke, uz podršku Foruma žena i Mesnih odbora stranke. Akcija je besplatna, a na pregled se može doći i bez zdravstvene knjižice.

Cilj akcije je skretanje pažnje široj javnosti da su preventivni pregledi jedan od bitnih činilaca i koraka za poboljšanje ljudskog zdravlja. Ako prevencija izostane, posledice su pogubne i teške bolesti se ne mogu lečiti kako se želi. Velikom broju stanovnica Mesne zajednice Kelebija na raspolaganju za preventivni pregled i savete stajao je pokrajinski sekretar za zdravstvo.

Sledeći bazar zdravlja biće organizovan već sutra i to Gerontološkom klubu u Bajmoku. Slične manifestracije organizuju se širom Vojvodine. Do sada je ova manifestacija organizovana širom grada, a cilj je da bude bar jednom organizovana u svakoj mesnoj zajednici u Subotici.

 

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2613
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.