Komentara: 0
Pregleda: 3463

Banjski turizam budućnost Palića

29.05.2011. u 19:37h
Izvor: RTV Yueco
Banjski turizam budućnost Palića

Razvoj turizma na Paliću treba da ide u pravcu banjskog turizma, a glavna karika u tom pravcu jeste termalna voda i njene medicinske karakteristike, izjavio je jedan od najpoznatijih evropskih turističkih konsultanata Andreas Fogl. On je u razgovorima sa predstavnicima preduzeća Park Palić izneo ovo svoje mišljenje koje bazira na teoriji da velnes izlazi iz mode, a da preventivni banjski turizam postaje hit. Osnovni uslov koji mora biti ispunjen da bi se uopšte krenulo u ovom pravcu, po Foglovom mišljenju, jeste - kristalno čista jezerska voda.

Predstavnici preduzeća "Park Palić" nastup na sajmu investicija i nekretnina "Real Vienna" u Beču, koji je nedavno završen, iskoristili su i za razgovore sa jednim od najpoznatijih Evropskih konsultanata po pitanju hotelsko-turističkog menadžmenta Andreasom Foglom.

Andreas Fogl je već bio na Paliću u nekoliko navrata dok je bio angažovan kao konsultant u ministarstvu ekonomije i smatra da Palić kao turistička destinacija ima mnogo argumenata i razloga zbog kojih turisti treba da ga posete.

Projekte preduzeća "Park Palić" za investiranje Fogl ocenjuje kao dobre, i smatra da se Palić mora okrenuti kao Spa - banjskom turizmu, zbog izvora termalne vode. To zahteva utvrđivanje i promovisanje kvalitativnih osobina termalne vode - da li je za lečenje, da li je blagotvorno piti, odnosno koji je to specifični medicinski element termalne vode na Paliću. Na taj način, po Foglovom mišljenju može da se krene u formiranje turističkog zdravestveno-banjskog programa namenjenog prevenciji u zdravstvenom smislu. Fogl svoje mišljenje bazira na teoriji da je Wellnes prevaziđen, a da je budućnost u programima namenjenim turistima koji posećuju spa centre radi prevencije. Ova vrsta turizma, uz prirodno okruženje, jedrenje, golf, kongresne centre može biti pravac razvoja turizma na Paliću. Fogl napominje da je sve ovo nemoguće ukoliko jezero ne bude imalo kristalno čistu vodu, što sada nije slučaj.

Na sajmu „Real Viena“ nastupa 150 izlagača iz 20 zemalja Centralne i Istočne Evrope. Preduzeće Park Palić je na sajmu nekretnina i investicija u Beču ponudilo je 19 lokacija ukupne površine oko 30 hektara zemlje u vlasništvu grada. Polovina tih parcela je pokrivena planskom dokumentacijom i infrastrukturno opremljena, a osim ovih lokacija za grinfild investicije Park Palić nudi i objekte koji su im povereni na staranje, a koji mogu biti izdati u zakup zainteresovanim investitorima.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3463
Povezane teme

investicije Palić

Park Palić

sajam real viena

banja palić

banjski turizam

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.