Komentara: 32
Pregleda: 3196

Balint Pastor: Zaokruživanje odgovora „ne" usporava integraciju Srbije

14.01.2022. u 14:28h
Izvor: RTV Pannon
U Ustavu će biti izmenjeni samo delovi vezani za rad pravosuđa - rekao je Balint Pastor, gostujući u emisiji „Subjektiv" RTV Pannon, a u okviru toga način izbora sudija i javnih tužilaca.
Balint Pastor: Zaokruživanje odgovora „ne" usporava integraciju Srbije

Šef poslaničke grupe SVM-a u Skupštini Srbije je precizirao da će se zakonodavna i izvršna vlast, odnosno Parlament i Vlada, u potpunosti povući iz ovih pitanja, i da će sudije, odnosno tužioce birati Visoki savet sudstva i Državno veće tužilaca. On je zamolio Mađare u Vojvodini da izađu na referendum u nedelju i glasaju sa „da".

Balint Pastor: Zaokruživanje odgovora „ne" usporava integraciju Srbije- Želim da zamolim vojvođanske Mađare da u nedelju izađu na glasanje i da na referendumu glasaju sa „da", jer činjenica da će sudovi biti nezavisniji svakako nije problem, a nadam se da će tako i biti, a to će pokazati budući period - objasnio je Pastor. - O mom viđenju ove teme govorio sam na skupštinskom zasedanju, ali je mnogo važnije od toga - kako sam to i rekao – da je to očekivanje Evropske unije, zbog čega glasanje sa „ne" usporava integraciju naše zemlje.

Izvor: RTV Pannon
Postavljeno pre 2 godine i 3 meseca
Komentara: 32
Pregleda: 3196
Povezane teme

balint pastor

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.