Komentara: 20
Pregleda: 5637
Foto

Balint Pastor preuzeo dužnost predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga"

04.09.2020. u 16:17h
Izvor: Subotica.com
Uručenjem ključa i dokumenata u dvorištu Sinagoge, Tivadar Bunford, dosadašnji predsednik Upravnog odbora Fondacije "Subotička Sinagoga", danas je svečano predao ovu dužnost svom nasledniku Balintu Pastoru, predsedniku Skupštine grada.
Balint Pastor preuzeo dužnost predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga"

Nakon konstitutivne sednice Skupštine grada Subotice, koja se održala pre dve nedelje, Tivadar Bunford je Balintu Pastoru najpre predao funkciju predsednika lokalnog parlamenta, a kako je pravnim aktima ovog tela predviđeno da predsednik Skupštine obavlja i dužnost predsednika Upravnog odbora Fondacije "Subotička Sinagoga", danas mu je predao i ovu funkciju.

- Ova prelepa zgrada je ponos svih Subotičana i meni je bila izuzetna čast što sam bio prvi predsednik Upravnog odbora Fondacije "Subotička Sinagoga" i što sam, zajedno sa kolegama, stvarao pravila po kojima funkcioniše ova zgrada u ovom trenutku - rekao je Bunford, poželevši mnogo sreće u daljem radu svom nasledniku.

Balint Pastor preuzeo dužnost predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga"Novi predsednik Upravnog odbora Fondacije "Subotička Sinagoga" poručio je da će se truditi da ovaj velelepni objekat očuva i da ga, kada za to dođe vreme, preda svom nasledniku u stanju u kakvom ga je preuzeo.

- Sinagoga je jedan od simbola našeg grada i projektovali su je arhitekti, koji su nekoliko godina kasnije projektovali i Gradsku kuću, Deže Jakab i Marcel Komora. Ona je pre svega verski objekat, ali je i jedna, u najpozitivnijem smislu reči, turistička atrakcija, mesto susreta Subotičana i mesto gde se održavaju kulturne manifestacije i koncerti dostojni Sinagoge. Zbog svega toga smo smatrali da ovaj objekat zaslušuje da organizujemo jednu malu svečanost primorepadaje družnosti, a ne da se sve okonča odlaskom u APR i potpisom, jer ovaj objekat i građani zaslužuju to da znaju i ja ću kao predsednik Skupštine grada i Upravnog odbora Fondacije učiniti sve da ovaj objekat i dalje bude ono što je gotovo 120 godina, a to je jedan od simbola Subotice - rekao je Balin Pastor po preuzimanju dužnosti.

Subotička Sinagoga je vlasništvo Grada Subotice, a njome zajednički upravljaju lokalna samouprava, Jevrejska opština i Nacionalni savet mađarske nacionalne manjine, preko kojeg je Vlada Mađarske pomogla obnovu ovog zdanja sa nešto više od 2,5 miliona evra.

Izvor: Subotica.com
Primopredaja dužnosti predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga" Primopredaja dužnosti predsednika Fondacije "Subotička Sinagoga"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 godine i 6 meseci
Komentara: 20
Pregleda: 5637

Povezana vest

Povezane teme

sinagoga

subotička sinagoga

balint pastor

tivadar bunford

fondacija sinagoga

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.