Komentara: 67
Pregleda: 5504

Bakić: Neophodno je da svi damo doprinos štednji el. energije i prevazilaženju energetske krize

30.08.2022. u 16:43h
Izvor: Kabinet gradonačelnika
Saopštenje iz Kabineta gradonačelnika povodom mera štednje elektr. energije.
Bakić: Neophodno je da svi damo doprinos štednji el. energije i prevazilaženju energetske krize

Poštovani građani,

Vlada Republike Srbije donela je zaključak kojim se preporučuje isključivanje dekorativne rasvete na objektima na kojima takva vrsta rasvete nije neophodna.

Počev od 27. avgusta, isključena je dekorativna rasveta na zgradi Vlade Republike Srbije, zgradi Ministarstva finansija i Ministarstva privrede, zgradi Predsedništva, kao i na drugim zgradama i objektima gde nije neophodna.

Vlada apeluje i na druge institucije i organizacije da primene ovu preporuku kao primer odgovornog i racionalnog ponašanja, kako bismo zajednički dali doprinos u rešavanju izazova energetske krize sa kojima se suočava veliki broj zemalja.

Dana 27. avgusta Grad Subotica je isključio dekorativnu rasvetu na objektu Gradske kuće, a dana 29. avgusta na kolegijumu Gradske uprave Grada Subotice doneta je odluka da se obaveste sva javna preduzeća, institucije i ustanove čiji je osnivač Grad Subotica da postupe u skladu sa zaključkom Vlade Republike Srbije.

Imajući u vidu sve napred navedeno, u cilju smanjenja efekata energetske krize, apelujem na sve građane i preduzeća na teritoriji Grada Subotice da postupe na isti način i time daju svoj doprinos prevazilaženju izazova energetske krize sa kojima se svet, a time i naša država i naš grad  suočavaju u ovom periodu.

Gradonačelnik Grada Subotice
Stevan Bakić

// kraj saopštenja

Izvor: Kabinet gradonačelnika
Postavljeno pre 1 godinu i 8 meseci
Komentara: 67
Pregleda: 5504
Povezane teme

stevan bakić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.