Komentara: 4
Pregleda: 3410

Bačka Topola dobija prečistač otpadnih voda

16.12.2019. u 16:16h
Izvor: Subotica.com
U Pokrajinskoj vladi danas je potpisan ugovor o izgradnji centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda za opštinu Bačka Topola, vredan 595,3 miliona dinara. Projektom je predviđena izgradnja postrojenja pre ispuštanja u vodotok reke Krivaje, sa pratećim objektima i infrastrukturom.
Bačka Topola dobija prečistač otpadnih voda

Pokrajinska vlada, preko Uprave za kapitalna ulaganja, za prvu fazu radova izdvojila je samo u ovoj godini 191,5 miliona dinara.

- Pokrenuli smo ove godine inicijativu da se u Bačkoj Topoli, Malom Iđošu i Srpskoj Crnji izgrade novi prečistači, sa namerom da zaštitu životne sredine, izgradnju prečistača otpadnih voda i postrojenja za pijaću vodu postavimo u prvi plan u celoj AP Vojvodini - izjavio je predsednik Vlade AP Vjovodina  Igor Mirović.

Dogovorena je, kako je dodao Mirović, i saradnja sa Opštinom Bačka Topola radi investiranja u sekundarnu kanalizacionu mrežu jer ona delimično postoji u Bačkoj Topoli, dok uopšte ne postoji u naseljenim mestima Zobnatica i Bajša.

- Radićemo paralelno na izgradnji prečistača i sekundarne kanalizacione mreže sa ciljem da se do kraja 2021. godine puste u funkciju, zbog privrede koja je sve više prisutna u ovoj opštini, zaštite reke Krivaje, ali i zbog velike akcije koju ćemo zajedno sporovoditi sa nacionalnim i međunarodnim fondovima kada je reč o zaštiti životne sredine - istakao je Mirović.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 4 godine i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3410
Povezane teme

bačka topola

otpadne vode

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.