Komentara: 0
Pregleda: 3844

AVP sistem u Trgovinskim sudovima

12.11.2008. u 17:09h
<p>Novi program za automatsko vođenje predmeta vredan 13,7 miliona dolara počeo je da se primenjuje i u Trgovinskom sudu u Subotici.Sistem će osloboditi sudije i zaposlene u sudu zastarelih, glomaznih upisnika i papirologije</p>

Novi program za automatsko vođenje predmeta vredan 13,7 miliona dolara počeo je da se primenjuje i u Trgovinskom sudu u Subotici.Sistem će osloboditi sudije i zaposlene u sudu zastarelih, glomaznih upisnika i papirologije, a putem interneta treba da im omogući direktan pristup svim neophodnim podacima kako bi pratili status predmeta. Sistemom automatskog vođenjem predmeta građani će biti u prilici da putem interneta u svakom momentu na sajtu Trgovinskog suda imaju uvid u statističke podatke, koji su predmeti u toku i slično.Novi sistem je uveden u cilju povećanja transparentnosti Trgovinskih sudova i približavanja njihovog rada građanima.Automatsko vođenje predmeta sistem je već instaliran u trgovinskim sudovima u Novom Sadu, Beogradu, Sremskoj Mitrovici, Leskovcu, Zaječaru, Valjevu, Užicu, a od danas i u Subotici. Sistem je razvijen u okviru Projekta reforme sudske uprave trgovinskih sudova Srbije, koji finansira američki narod preko programa USAID-a. AVP sistem je uveden u 14 Trgovinskih sudova u Srbiji i do kraja godine treba da bude instaliran u još dva.Na ovaj način i budući investitori će na sajtu sudova dobiti sve potrebne podatke za buduća ulaganja koja planiraju u Srbiji.

Postavljeno pre 15 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3844
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.