Komentara: 11
Pregleda: 4814

Autoput od Žednika do Bačke Topole pušten u saobraćaj

20.07.2011. u 16:14h
Izvor: RTV Yueco
Autoput od Žednika do Bačke Topole pušten u saobraćaj

Na Koridoru 10, danas će biti pušteno u saobraćaj još 12 kilometara auto - puta od Horgoša prema Novom Sadu, deonica od Žednika do Bačke Topole, pa će tako biti završeno ukupno oko 50 kilometara savremene saobraćajnice, rečeno je danas Tanjugu u Ministarstvu za infrastrukturu.

Resorni ministar Milutin Mrkonjić najavio je da će do kraja avgusta biti završeno ukupno oko 88 kilometara i napomenuo da su radovi na izgradnji Koridora 10 intenzivirani zbog gužvi na toj saobraćajnici usled turističke sezone koja je u punom jeku. Vrednost izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada u dužini od 88 kilometara, sa "ipsilon krakom", ne računajući već završene dve deonice od po 10 kilometara kod Subotice i Novog Sada, iznosi oko 10 milijardi dinara.

Novac je obezbeđen iz budžeta, a radovi su počeli u maju 2010. godine. Početkom septembra bi, kako je najavljeno, trebalo da bude kompletiran severni krak Koridora 10 od granice sa Mađarskom, preko Novog Sada, mosta Beška na Dunavu, sve do Beograda - ukupno oko 200 kilometara.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 8 meseci
Komentara: 11
Pregleda: 4814
Povezane teme

koridor 10

subotica autoput

autoput bačka topola

autoput žednik

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.