• Pregleda: 3684

Autoput od Horgoša do Bikova od sutra u funkciji

Autoput od Horgoša do Bikova od sutra u funkciji

Deo severnog kraka Koridora 10 kroz Srbiju od Horgoša do Bikova, dugačak 28 kilometara, biće sutra otvoren za saobraćaj.

Otvaranjem tog dela autoputa počeće otvaranje deonica od Horgoša do Novog Sada u ukupnoj dužini od 88 kilometara i sve deonice bi trebalo da budu uključene u saobraćaj do kraja avgusta. Direktor Koridori Srbije Mihajlo Mišić je ranije rekao da je planirano da se 20. jula otvori deo od Žednika do Bačke Topole odnosno od 38. do 50. kilometra od mađarske granice prema Novom Sadu.

Deonica od Bačke Topole do Feketića, od 50. do 71. kilometra, biće otvorena, prema rečima Mišića, 10. avgusta ove godine, a deo od 71. do 80. kilometra biće otvoren 20. avgusta.

Deonica od Bikova do Žednika, odnosno od 28. do 38. kilometra, kao i deonica od Siriga do Novog Sada, od 98. do 108. kilometra, već su završene 2009. godine.

Vrednost izgradnje autoputa od Horgoša do Novog Sada sa "ipsilon" krakom, ne računajući već završene dve deonice po 10 kilometara kod Subotice i Novog Sada, iznosi oko 10 milijardi dinara. Novac je obezbeđen iz budžeta, a radovi su počeli u maju prošle godine.

Izvor: Portal "B92"

povezane teme

2
Mc Odgovori
Nista jos nije gotovo ,svakog dana prolazim autoputem do Horgosa a zastitna ograda nije postavljena do kraja , ivicnjaci nisu odradjeni ,itd. Ne znam kako ce se odvijati saobracaj normalno :) Opet nisu ispustovali rok ,mada iskreno nisam ni sumnjao u njih :)
Dejan Tikvicki Odgovori
Evo danas je otvoreno, prošao sam tuda, ali još prepodne kad nije bilo otvoreno, na nekoliko deonica fali ograda, ivice još nisu završene pa su prave provalije ako se skrene sa asfalta, bandere kod buduđe naplatne rampe stoje krivo...
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.