Komentara: 89
Pregleda: 11249

Autobusi idu redovno, nezadovoljni vozači u ponedeljak kod gradonačelnika

27.01.2023. u 08:48h > 14:47
Izvor: Subotica.com
Autobusi idu redovno, nezadovoljni vozači u ponedeljak kod gradonačelnika

Kako saznaje Subotica.com autobuski prevoz na gradskim, prigradskim i međumesnim linijama od 8 časova nastavlja se redovno po planu vožnje za radni dan.

Ova informacija stiže nakon što smo juče tokom popodneva dobili obaveštenje od samoorganizovne grupa vozača JP "Subotica-trans" i "Udruženja vozača" koji su za današnji dan (od ranih jutarnjih časova) najavili da ulaze u štrajk do ispunjenja zahteva, što je trebalo da utiče na veći broj polazaka i generalno saobraćanja linija tokom dana.

U PONEDELJAK SASTANAK SA GRADONAČELNIKOM Grupa samoorganizovanih vozača od protesta je odustala nakon što je stigao poziv sa sastanak sa gradonačelnikom Stevanom Bakićem, koji je zakazan za ponedeljak u 12h. Zahtevi nezadovoljnih vozača odnose se na povećanje zarada, trasparentnost platne liste, da se rad nedeljom plaća kao rad državnim praznikom, kao i ostavka predstavnika sindikata u ovom preduzeću. 

Ovu informaciju nismo plasirali dok nije bila potvrđena, kako ne bismo podizali nepotrebno paniku među korisnike ovog transporta, pogotovo u privrednoj zoni, dok ne dobijemo nedvosmislenu potvrdu.

Pre nego što su se odlučili za radikalnu meru generalnog štrajka, vozači su 11. januara pismenim putem poslodavcu i Gradu Subotici uputili zahtev koji bi posledično imao poboljšanje socijalno-materijalnog položaja vozača-konduktera, konkretno - podizanje koeficijenta na 2.96 uz tendenciju rasta, rad nedeljom plaćen kao državni praznik, kao i transparentnost platne liste.

S obzirom da, kako kažu, u dogovoreno vreme nisu dobili adekvatnu reakciju na njihov zahtev, odlučeno je 26. januara da već od narednog dana stupe u štrajk, do ispunjenja zahteva. Ipak, tokom večeri i jutra postignut je određeni dogovor, a o detaljima ćemo pokušati da vas informišemo tokom dana.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 1 godinu i 2 meseca
Komentara: 89
Pregleda: 11249

Povezana vest

Povezane teme

Suboticatrans

izmene u redu vožnje autobusa

gradski prevoz

javni prevoz

autobuske linije

saobraćanje autobusa

autobuski prevoz

prevoz putnika

vozači autobusa

promena trase gradskog autobusa

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.