Komentara: 5
Pregleda: 2551
Foto

Аtletski klub "Spartak" dobio vrednu sportsku opremu

23.05.2024. u 14:11h
Izvor: Subotica.com
Spregom snaga Grada Subotice, Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu i AK Spartak atletičari svih generacija dobili su vrednu opremu.
Аtletski klub "Spartak" dobio vrednu sportsku opremu

Nove prepone, novi startni blokovi, preskočište za vis u subotički atletski klub stigle su posle tri decenije.

 - Ovaj klub ima aktivne takmičare od pionira do veterana i ova oprema im je bila preko potrebna. Razgovori na temu nabavke opreme počeli su pre tri godine i sada je to konkretizovano. Ukupna vrednost opreme je oko tri miliona dinara, od čega je 2.7 miliona finansirao Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu a 300 hiljada Grad Subotica – istakla je Nataša Aleksić, član Gradskog veća za sport. – Oprema će puno značiti kako za treninge, tako i za organizaciju državnih i međunarodnih takmičenja kojima teže.

Аtletski klub "Spartak" dobio vrednu sportsku opremu

Po rečima Slobodana Vojinovića, predsednika AK Spartak, novom opremom je kompletirano ono što je potrebno za organizovanje velikih atletskih mitinga.

- Sa novom opremom stadion ima atest za organizovanje i Olimpijade, a ne svetskog prvenstva. Ovaj posao je trajao dugo, trebalo je uložiti dosta sredstava. Ako znamo da je 1992. godine  zadnji put pre ovoga je nabavljana oprema, onda je sve jasno koliko je ovo kompleksno i značajno -  naglasio je Vojinović.  – Imamo takmičare od sedam do 77 godina koji osvajaju medalje, i to pokazuje koliko je atletika kvalitetna i dobra i osnova za sve druge sportove.

Аtletski klub "Spartak" dobio vrednu sportsku opremu

AK Spartak okuplja veliki broj članova, među kojima su i reprezentativci Srbije Dario Bašić Palković i Sofija Dobrički, te Elena Puškar, Dajana Bašić Palković, Višnja Vilov...

- Imamo bazu sjajnih i izuzetno talentovanih takmičara, kao i 80ak dece od sedme do 12.godine, te verujemo da ćemo i u budućnosti imati uspešne takmičare. Naši veterani takođe postižu sjajne rezultate – ponosno će trener Joška Kereši, dodajući da je i trenerski kadar jak ali i star, te ga je u budućnosti potrebno podmladiti.

Аtletski klub "Spartak" dobio vrednu sportsku opremu

Mlada nada atletike Sofija Dobrički, reprezentativka Srbije na 400 metara i tafeti 4x400 metara, kaže da će dobijena oprema pomoći da rezultati budu još bolji.

- Oprema nam jako znači jer imamo bolje uslove za treniranje. Subotica ima dosta perspektivnih atletičara kojima će mnogo značiti i služiti boljem razvitku kroz ovaj sport. Verujem da će ova staza izorditi još reprezentativaca i dobrih takmičara – kaže Sofija.

Izvor: Subotica.com
Obilazak Atletskog kluba Spartak Obilazak Atletskog kluba Spartak Obilazak Atletskog kluba Spartak Obilazak Atletskog kluba Spartak Obilazak Atletskog kluba Spartak Obilazak Atletskog kluba Spartak Obilazak Atletskog kluba Spartak Obilazak Atletskog kluba Spartak
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 3 nedelje i 2 dana
Komentara: 5
Pregleda: 2551
Povezane teme

atletski klub spartak

nataša aleksić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.