Komentara: 1
Pregleda: 1866

Atletika: Izuzetan uspeh starijih pionira Spartaka na Prvenstvu Vojvodine u krosu

17.04.2018. u 11:02h
Izvor: Subotica.com
Maksim Puškar (2004), mladi atletičar AK "Spartak" osvojio je titulu prvaka Vojvodine u krosu na 2000m u konkurenciji starijih pionira (03/04 godište), dok je njegov trening partner i timski drug Dario Bašić Palković (2003) u istoj discilplini osvojio treće mesto.
Atletika: Izuzetan uspeh starijih pionira Spartaka na Prvenstvu Vojvodine u krosu

U trci dana na Prvenstvu Vojvodine u krosu, koje je održano 15. aprila, po vetrovitom i prohladnom vremenu po izuzetno zahtevnoj stazi u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, dvojica atletičara Spartaka su prema rečima trenera Zvezdana Kalmara istrčali izuzetno komplikovanu taktički i fizički zahtevnu trku protiv izuzetno jake konkurencije iz svih klubova u Vojvodini gde se neguje trčanje na srednje i duge pruge i u procesu osvajanja titule i bronze momci su istrčali izuzetno vredne rezultate na 2000m.

- Maksim je istrčao rezultat od 5.47 a Dario 5.52 što znači da su obojica probili barijeru od 6 minuta što u Subotici preko decenije nije uradio niti jedan mlađi ili stariji atletičar. - ističe Kalmar - Trku su završila prva petorica u 10 sekundi u punom sprintu u poslednjih 350 metara koji nije viđen godinama  na prvenstvima Vojvodine u krosu.

Ovo je četvrta godina uzastopno kako Subotičani osvajaju titulu ili jednu od medalja pokazujući kako nezadrživo napreduju u svom atletskom razvoju.

- Želeo bih da istaknem da su i Maksim i Dario u poslednjih nekoliko meseci pobednici i nosioci medalja na državnom prvenstvu na 800m. Maksim je prvak Srbije za 2017. godinu, za mlađe pionire na 800m, dok je Dario na nedavno održanom prvenstvu Srbije u dvorani za 2018. godinu,  za starije pionire zauzeo izuzetno vredno 3 mesto. Obojica naših atletičara imaju rezultate koji ih vrlo brzo mogu dovesti i do reprezentacije Srbije od 2.11 i 2.12 na 800m. - zaključuje trener Spartaka

Period zimskih priprema, uprkos izuzetno nepovoljnim uslovima, atletičari Spartaka su iskoristili da, kako kažu iz Kluba, uz veliko lično požrtvovanje i posvećenost svojih roditelja, te uz svesrdnu pomoć atletskog kluba, direktora osnovne škole „Sveti Sava" u Subotici postignu ovakve fantastične rezultate.

Osim Maksima i Darija na prvenstvu je učestvovao i duet atletičarki AK "Spartak" Jovana Vukas (2001) i Tea Majstorović (2001) koje su kao jedine učesnice u konkurenciji starijih juniorki na 3000m osvojile prvo i drugo mesto, iskoristivši ovu trku kao odličan trening za nastavak priprema za takmičarsku sezonu.

Posle ovako uspešnog završetka zimske sezone, atletičari Spartaka se pripremaju za sezonu na otvorenom koja počinje u roku od nekoliko sedmica.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 6 godina i 2 nedelje
Komentara: 1
Pregleda: 1866
Povezane teme

atletski klub spartak

atletičari spartaka

atletika

atletičarski klub spartak

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.