Komentara: 0
Pregleda: 1527

ATB Sever postaje društvo sa ograničenom odgovornošću?

08.11.2010. u 18:53h
Izvor: RTV Yueco
ATB Sever postaje društvo sa ograničenom odgovornošću?

Kako sada stvari stoje, ATB Sever više neće biti akcionarsko društvo već društvo sa ograničenom odgovornošću - DOO.

Naime, kako se navodi u pozivu za vanrednu sednicu Skupštine akcionara koja će biti održana 23.11.2010. godine sa početkom u 12 časova, predložen je dnevni red među kojima su i dve tačke koje se odnose na pravnu promenu preduzeća. Prva je Donošenje Odluke o promeni pravne forme, a druga je Donošenje Odluke o organizovanju ATB Sever kao društva sa ograničenom odgovornošću. U pozivu koji je objavljen na sajtu Beogradske berze ne navode se razlozi za ovakvu odluku.

Podsećamo, poslednjeg dana 2004. godine potpisan je ugovor između republike Srbije i ATB Austria o kupoprodaji Sever Holdinga, koji je u tom trenutku imao 2.111 radnika. Skoro šest godina kasnije, sudeći po podacima koji su dostupni na internetu, u ATB Severu sada radi 853 radnika.

ATB Austria, većinski vlasnik ATB Severa, posluje u sastavu A-Tec Industries. Ovaj koncern nalazi se u teškim finansijskim problemima i prijavio je postupak za sanaciju, objavljeno je pre dvadesetak dana u Beču, jer vlasnik nije uspeo da od potencijalnih investitora dobije svež kapital.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 13 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 1527
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.