• Pregleda: 1390

Art bioskop "Aleksandar Lifka" uvodi 3D projekcije

Prvi film koji će publika moći da pogleda u 3D-u jeste "Godzilla 2", koji počinje da se prikazuje u četvrtak, 30. maja, u Art bioskopu "Aleksandar Lifka".
Art bioskop "Aleksandar Lifka" uvodi 3D projekcije

Da bi publika mogla da uživa u 3D projekcijama i u Art bioskopu "Aleksandar Lifka", najpre je bilo potrebno da se obezbedi novo, takozvano "sliver" platno, koje je, prema rečima direktorke Gordane Guberinić, kupljeno još prošle godine i ono je već montirano. Nabavljene su i specijalne naočare visokog kvaliteta, priključci za postojeću DSP mašinu, a do zvaničnog početka ostalo je da se pusti nekoliko probnih projekcija.

Radovi na montaži su završeni i sada su na redu test probe. Danas smo uradili jednu sa trilerom, sutra ujutro ćemo testirati sa filmom, a u ponedeljak nas očekuje još jedna, poslednja proba. Za sada sve protiče u najboljem redu i nadamo se da će tako i ostati. Veoma se radujemo zbog naše publike, a najviše zbog dece, koja su željno iščekivala 3D projekcije u našem bioskopu - kaže Guberinić.

Ukupna vrednost investicije iznosi oko 2 miliona dinara, koju je bioskop većinski finansirano iz sopstvenih sredstava, a prvi film koji će publika moći da pogleda u 3D-u jeste "Godzilla 2", koji počinje da se prikazuje u četvrtak, 30. maja. Uvođenje 3D projekcije izmeniće i cenu karata.

- Cena karte za 3D projekcije iznosiće 350 dinara, dok se cena za 2D projekcije neće menjati i ona iznosi 200 dinara - poručuje Guberinić

Izvor: Subotica.com

povezane teme

5
AlwaysUltra Odgovori
Samo se nadam da ce kvalitet biti bolji od onih u EC - tamo me svaki put oci i glava zaboleli od ''kvaliteta'' slike pa vec dugo izbegavam taj bioskop amfiteatar.

Osim toga - treba ostaviti mogucnost gledanja filma u obe projekcije , a ne primoravati nekoga da zuri kroz naocare i oseca se neprijatno (i jos za znacajno vecu cenu).
Slobodan Odgovori
Neee, 3D unistava sve . Bolje da su ulozili u stolice itd... Ovo su tuzne vesti..
Sljaker Odgovori
Super. Sad komotno mozete da zatvorite onu sramotu na radnickom
earthworker Odgovori
ja najvise i volim da gledam filmove u lifka bioskopu... lepa čista 2d slika, veliko platno dobar ton, udobne stolice. čuo sam da je stvarno kvalitetan 3d nama najbliži u novom sadu tamo se i stolice pomeraju i fizički osetiš kako ti duva topao ili hladan vetar u lice. i to je sve skupo ko đavo.
BG Odgovori
lepo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.