• Pregleda: 6621

Apel za pomoć Iliji Radojčiću

Apel za pomoć Iliji Radojčiću

Dvadesetpetogodišnji Ilija Radojčić iz Prigrevice, mestu kod Apatina, čeka da mu se uradi transplantacija srca u Beču, zbog bolesti srčanog mišića koja je hronična i progresivna. Zasada srce radi sa svega 15 odsto kapaciteta uz pomoć ICD aparata, a lekovi i hirurške intervencije mu samo na kratko poboljšavaju stanje. Za transplataciju srca porodici Radojčić potrebno je 100 hiljada eura.

Tačan uzrok bolesti ne može se utvrditi bez biopsije, koja se u ovom trenutku ne može obaviti zbog Ilijinog trenutnog zdravstvenog stanja. Za presađivanje srca bečka AKH klinika, sa svim uračunatim propratnim troškovima, traži 100.000 evra. Ilijini roditelji, majka Ana i otac Milan, prodali su pet jutara zemlje, traktor sa priključnim mašinama i spremni su, kako kažu, da prodaju svu imovinu zarad zdravlja svog deteta.

Lekovi i hiruške intervencije imaju kratkotrajno dejstvo. Izlečenje je moguće uz transplantaciju srca, što se, nažalost, u našoj zemlji ne radi. Potrebno je izaći roditeljima u susret da prikupe dovoljno novca za ovaj poduhvat u Beču kažu u Internom odeljenju somborske bolnice.

Porodica Radojčić moli sve ljude koji su u mogućnosti da svojim novčanim prilozima, uplatom na dinarski ili devizni žiro račun, koji su otvoreni u banci "Intesa", podrže akciju prikupljanja neophodnih sredstava.

FINANSIJSKA POMOĆ SE MOŽE UPLATITI NA RAČUNE:

- dinarski žiro račun ( Banka "Intesa"): 160–5500100976812–09

- devizni žiro račun (iz zemlje i inostranstva): - Swift kod: DBDBRSBG - IBAN: RS 35-160–5530200670920–60

Izvor: RTV Yueco

povezane teme

2
Neko iz mase Odgovori
Ilijino srce nije izdrzalo.
Laka mu zemlja i nek ga Bog čuva tamo medju andjelima!
Dragan Odgovori
tuzna je sudbina naseg naroda,.cemu se nada mladi svet nicemu,tuzno,je,.najvise mi je zao naseg mladog sveta,.na njima ostaje nasa buducnost,.tuga je sve ovo
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.