Komentara: 2
Pregleda: 7098

Apel za pomoć Iliji Radojčiću

20.05.2011. u 17:08h
Izvor: RTV Yueco
Apel za pomoć Iliji Radojčiću

Dvadesetpetogodišnji Ilija Radojčić iz Prigrevice, mestu kod Apatina, čeka da mu se uradi transplantacija srca u Beču, zbog bolesti srčanog mišića koja je hronična i progresivna. Zasada srce radi sa svega 15 odsto kapaciteta uz pomoć ICD aparata, a lekovi i hirurške intervencije mu samo na kratko poboljšavaju stanje. Za transplataciju srca porodici Radojčić potrebno je 100 hiljada eura.

Tačan uzrok bolesti ne može se utvrditi bez biopsije, koja se u ovom trenutku ne može obaviti zbog Ilijinog trenutnog zdravstvenog stanja. Za presađivanje srca bečka AKH klinika, sa svim uračunatim propratnim troškovima, traži 100.000 evra. Ilijini roditelji, majka Ana i otac Milan, prodali su pet jutara zemlje, traktor sa priključnim mašinama i spremni su, kako kažu, da prodaju svu imovinu zarad zdravlja svog deteta.

Lekovi i hiruške intervencije imaju kratkotrajno dejstvo. Izlečenje je moguće uz transplantaciju srca, što se, nažalost, u našoj zemlji ne radi. Potrebno je izaći roditeljima u susret da prikupe dovoljno novca za ovaj poduhvat u Beču kažu u Internom odeljenju somborske bolnice.

Porodica Radojčić moli sve ljude koji su u mogućnosti da svojim novčanim prilozima, uplatom na dinarski ili devizni žiro račun, koji su otvoreni u banci "Intesa", podrže akciju prikupljanja neophodnih sredstava.

FINANSIJSKA POMOĆ SE MOŽE UPLATITI NA RAČUNE:

- dinarski žiro račun ( Banka "Intesa"): 160–5500100976812–09

- devizni žiro račun (iz zemlje i inostranstva): - Swift kod: DBDBRSBG - IBAN: RS 35-160–5530200670920–60

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 7098
Povezane teme

Humanitarna akcija

humanitarna pomoć

ilija radojčić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.