Komentara: 2
Pregleda: 3411
Foto

Antikviteti i danas imaju svoju publiku

21.10.2019. u 13:11h
Izvor: Subotica.com
Izložene vredne starine, poput umetničkih slika, nakita, knjiga, razglednica, oružja, odlikovanja, znački, satova, te numizmatičkih i filatelističkih rariteta, obeležile su 80. Susret kolekcionara i sajam antikviteta koji je ovoga puta okupio oko 100 izlagača iz Srbije i susednih zemalja.
Antikviteti i danas imaju svoju publiku

Subotnje popodne u Mađarskom kulturnom centru "Nepker" bilo je u znaku antikviteta i kolekcionara, među kojima je bio i Petar Arambašić, dugogodišnji sakupljač sportskih značaka, koji je došao iz Sombora kako bi razmenio ove i danas vrlo tražene predmete među akviziterima.

- Najzanimljivije su, pre svega, fudbalske, olimpijske i značke svetskih prvenstava, jer je to nešto što se u celom svetu najčešće sakuplja - objašnio je Arambašić. - Ova berza je bila veoma uspešna i ne samo to, nego mislim da ovakvu masovnost i dobru organizaciju više nemamo nigde na prostoru bivše Jugoslavije, jer ne postoje drugi klubovi koji su tako dobro organizovani.

Antikviteti i danas imaju svoju publiku

Ovoga puta, sajam je okupio blizu 100 izlagača iz Srbije i okolnih zemalja, a prema rečima Silvestera Gerloviča, predsednika Društva kolekcionara Subotice, uspešnost i posećenost manifestacije ogleda se u kontinuiranom održavanju nivoa i ostvarivanja ciljeva koji su postavljeni još pre 20 godina.

- Kada su u pitanju sajmovi iz oblasti kolekcionarstva, naš sajam je najjači odmah posle beogradskog zahvaljujući tome što nam svake godine dolazi mnogo ljudi iz Novog Sada, Sombora, Kikinde, Zrenjanina, Beograda, kao i iz susedne Mađarske, Hrvatske, Bugarske i Rumunije, te s ponosom možemo reći da je naš sajam i međunarodnog karaktera - rekao je Gerlović, dodajući da osim razmene, kupovine i prodaje antikviteta, ova manifestacija ima za cilj i druženje među kolekcionarima. - Oko 60 do 70 odsto izlagača nam dolazi poslednjih 15 godina, dobro se poznajemo i ovde smo da bismo se družili i taj interaktivni osećaj je nešto što našem susretu daje posebnu draž.

Antikviteti i danas imaju svoju publiku

Susret kolekcionara i sajam antikviteta se trudi da posetiocima ostane u sećanju i kroz pažljivo izrađene ulaznice, koje svake godine imaju prigodnu temu. Tako je ovoga puta odabrana 80. godišnjica od izbijanja Drugog svetskog rata, koja se poklopila i sa brojem održavanja manifestacije.

Izvor: Subotica.com
80. Sajam antikviteta i susret kolekcionara 80. Sajam antikviteta i susret kolekcionara 80. Sajam antikviteta i susret kolekcionara 80. Sajam antikviteta i susret kolekcionara 80. Sajam antikviteta i susret kolekcionara 80. Sajam antikviteta i susret kolekcionara 80. Sajam antikviteta i susret kolekcionara 80. Sajam antikviteta i susret kolekcionara
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 4 godine i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3411
Povezane teme

izložba antikviteta subotica

susret kolekcionara subotica

društvo kolekcionara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.