Komentara: 0
Pregleda: 8966

Andrej Barna nastupio na Prvenstvu Evrope za seniore

31.05.2016. u 09:27h
Izvor: Subotičke novine
Na nedavno završenom Prvenstvu Evrope u plivanju za seniore nastupio je i Andrej Barna iz Plivačkog kluba "Spartak". Iako je još junior, Barna je dobio priliku da se odmeri sa najboljim plivačima Evrope, a sve pred Prvenstvo Evrope za juniore u Mađarskoj.
Andrej Barna nastupio na Prvenstvu Evrope za seniore

Barna nije uspeo da se plasira u finale u trkama na 50 i na 100 metara slobodnim stilom. Na 50 metara je bio 35. u generalnom plasmanu sa vreenom od 23,02 sekunde, dok je na duplu dužoj distanci bio 42. sa 50,10 sekundi.

Dejan Pejinović, koordinator svih selekcija, je u izjavi za „Sporttski žurnal“ prokomentarisao učinak svih reprezentativaca u Engleskoj, a o Barni kaže:

- "Došao je ovde kao najbolji junior. Njegov cilj je juniorski Evropski šampionat u Mađarskoj, početkom jula, gde cilja medalju. Popravio je za stotinku lični rekord na 100m slobodno, i to ujutru što je značajno. Pedeseticu nije popravio, ali ima prostora za napredak. Iako nije prvobitno planiran, odlično je otplivao deonicu u štafeti 4x200 metara Trenutno se čini kao najveći potencijal srpskog plivanja među muškarcima“.

Izvor: Subotičke novine
Postavljeno pre 7 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 8966
Povezane teme

plivanje

plivački klub Spartak

andrej barna

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.