Komentara: 9
Pregleda: 3427

Ambasadorka Kipra posetila Suboticu

21.05.2013. u 16:39h
Izvor: SuMedija
Nafsika Krusti, ambasadorska Kipra u Srbiji, izjavila je, nakon sasatanaka sa predstavnicima Regionalne privredne komore i gradonačelnikom Modestom Dulićem, da u Subotici postoji veliki potencijal za ekonomsku saradnju sa kiparskim gradovima i kompanijama.
Ambasadorka Kipra posetila Suboticu

Najavljeno je da će uskoro biti formirana i radna grupa sačinjena od privrednika iz Subotice, koji će se sastati sa atašeom ambasade za privredu, a potom će ići u posetu kiparskim kolegama.

- Osim ekonomske, mnogo prostora za saradnju ima i u oblasti turizma, jer Subotica ima mnogo toga da ponudi. Politička saradnja između Kipra i Srbije je do sada bila na zaista visokom nivou, jer mi podržavamo aktivnosti Srbije u procesu rešavanja problema Kosova i Metohije, kao i evrointegracije ove zemlje. Međutim, sada je vreme da na red dođe i ekonomska saradnja, a upravo Subotica može da ponudi mnogo toga što bi bilo interesantno kiparskim firmama – izjavila je njena ekselencija Nafsika Krusti.

Ona je dodala da je ekonomska snaga osnovni stub stabilnosti jedne zemlje, na koji se nadograđuju i ostale oblasti, te je poručila da Srbija do te stabilnosti može doći isključivo članstvom u Evropskoj uniji.

Gradonačelnik Subotice, Modest Dulić, dodao je da je prioritet lokalne samouprave reindustrijalizacija grada, te da u narednom periodu očekuje intenzivniju saradnju sa kiparskim kompanijama.

- Pre svega, očekujemo konkretniju saradnju u oblasti turizma i hotelijerstva, jer Subotica u toj oblasti ima mnogo neiskorišćenih potencijala. Isto tako, u Regionalnoj privrednoj komori su našim gostima prezentovani privredni potencijali grada i tako je načinjen prvi korak ka direktnom kontaktu sa partnerima sa Kipra – zaključio je Dulić.

Predsednica Skupštine grada, Marija Kern Šolja, istakla je su se razgovori sa kiparskom ambasadorkom odvijali u više pravaca, te da je bilo dosta reči i o kulturnoj i poljoprivrednoj saradnji.

Izvor: SuMedija
Prijem ambasadorke Kipra u Srbiji Prijem ambasadorke Kipra u Srbiji Prijem ambasadorke Kipra u Srbiji Prijem ambasadorke Kipra u Srbiji Prijem ambasadorke Kipra u Srbiji Prijem ambasadorke Kipra u Srbiji Prijem ambasadorke Kipra u Srbiji Prijem ambasadorke Kipra u Srbiji
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3427
Povezane teme

Modest Dulić

marija kern šolja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.